İleri Beri Sallanma
59 görüntüleme
E
Emel A. S.
9 Ocak 2026 14:54
Hocam benim ikiz kızlarım var 12 ayı doldurmak üzereler birisi ileri geri sallanıyor sürekli kardeşini ve.bizi ısırmak istiyor ani seslerden korkuyor
mesela Alya diyeyim korkup kucağıma geliyor anlaşılır şekilde anne diyor baba diyor dede diyor aba diyor mama diyor. İşaret parmağını kullanmaya başladı yeni yeni hocam yani sürekli değil ama ben işaret parmağımla bu ne annecim diyorum oda işaret parmağı ile yanı şeye dokunuyor göz teması var bazen çok iyi bazen kısa tutuyor. Sosyal gülümsemesi var hocam alkış yapabiliyor henüz bay bay vs yapmıyor sadece alkış yapıyor al gel anlıyor yapıyor ama ver getir yaptıramadım henüz yürümedi desteksiz beş altı adım atıp düşüyor sizce bir sıkıntı var mıdır
mesela Alya diyeyim korkup kucağıma geliyor anlaşılır şekilde anne diyor baba diyor dede diyor aba diyor mama diyor. İşaret parmağını kullanmaya başladı yeni yeni hocam yani sürekli değil ama ben işaret parmağımla bu ne annecim diyorum oda işaret parmağı ile yanı şeye dokunuyor göz teması var bazen çok iyi bazen kısa tutuyor. Sosyal gülümsemesi var hocam alkış yapabiliyor henüz bay bay vs yapmıyor sadece alkış yapıyor al gel anlıyor yapıyor ama ver getir yaptıramadım henüz yürümedi desteksiz beş altı adım atıp düşüyor sizce bir sıkıntı var mıdır
H
Halime
9 Ocak 2026 22:27
Emel hanım benimde 12 ay 16 günlük oğlum var 1 yaşına bastığında 4 ya da 5 adım atardı şimdi desteksiz evde dolaşıyor. Yürümeleri bir anda oluyor merak etmeyin kızınızda bir şey olduğunu düşünmüyorum Oğlum alkış yapmaz by by yapmaz kucağa alınca göz teması çok kurmaz kısadır sürekli dikkati başka şeylerde sanki oyundan ve keşfetmekten vazgeçmek istemiyorcasına etrafına konsantre oluyor. Dudaklarından gagaaa gaggaaa diye sesler çıkartır bu aralar farklı sesler çıkartmaya çabalıyor.9 aylıkken baba mama falan derdi şuan net çıkartmıyor mamasını vereceğim zaman sürekli gel mama derim arada mama dediğini duydum onun haricinde kelime yok. Hadi gel elimi tut gezelim evi diyorum elimi tutup gezer.Şuan yeni yeni ayrılık kaygısı yaşıyoruz. İki gündür emeklerken başını iyice yere paralel tutuyor yere bakarak dört beş adım gider döner geri gider ben durdururum korktuğum için davranışı pekiştirmesine müsade etmiyorum. Belki gölgesini farkediyor bilmiyorum. İşaret parmağını kullanmayı biliyor ışıklara ilgisi var dışarı çıktığımızda ilgisi asansörün kırmızı ışığında olur. Koridorlarda hareket sensörleri var bantladım sürekli dibine gidiyor. Oyuncakları anlamlı oynamıyor araba sürmeyi öğrettim ama sonunda ters çevirip tekerlek çeviriyor. Yerde bir şey görse çevriliyormu diye test ediyor ve kısa süreliğine çevirir. İlk defa bugün yatağın örtüsünü değiştirirken yatak yanına eğildi kalktı bana ceee eee yaptı bende ona yaptım oda bana tekrar yaptı güldü. Sosyal gülümsemesi hep var çocuklarla çok güzel oynar onları takip eder arkadaşları bir odaya gitsin peşinden gider bir oyuncakla oynasın oda merak edip gider yanına. Ama inşallah gelişim yavaştan geliyordur da ben evham yapmıyorumdur
E
Emel A. S.
9 Ocak 2026 22:48
Halime hanım merhaba cevap yazdığınız için teşekkür ederim :) oğlunuzun gelişimi de bana göre çok normal tek kafa karıştıran kızım da olduğu gibi tekerlek dmndürmesi kızımda ileri geri sallanıyor sürekli değilama yapıyor şimdi diğer ikizi de yapmaya başladı muhtemelen taklit ediyor diye düşünmek istiyorum yoksa kafayı sıyırıcam ergoterapi alıyoruz yaşı küçük olduğu ev ödevleri yapıyoruz bir nebze bir anne olarak yazdığınız içimi rahatlattı çok teşekkür ederim artı terapistimiz kızımda şuna takıldı ortam incelemesi yok diğeri yapıyor kızınız geri duruyor dedi ikinci defa gittiğimiz de terapistimize bu sefer ortamın hemen içine girdi inceledi karıştırdı içim bir nebze rahatladı hiç yaşıtları ile bir araya gelmedik küçük bir ilçede yaşıyorum çevremiz pek yok buda bizim için eksi oluyor korkmayın sosyal olan arkadaşı ile iletişimde olan bebek sorunsuz demişti terapistimiz oğlunuz sağlıkla büyüsün sosyal arkadaşı ile oynuyormuş maşallah bu çok büyük bir artı sizin için ♥️Allah evlatlarımıza sağlık versin sağlıkla büyütelim inşallah 🌺