İlaçla Emzirme
53 görüntüleme
A
Aleyna Y. ..
16 Temmuz 2025 08:21
Hocam cetryn kullanıyorum alerji ilacı kimi emzir diyor kimisi emzirme diyor bebegim 3 aylık napıcam bilmiyorum emzirirsem beyin hasarı oluşur dediler emzirmeli miyim lütfen yardımcı olun sütüm de azalıyor emmedigi icin
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 08:45
emzirme döneminde en güvenli allerji ilaçları 2.kuşak antihistaminikler diye geçiyor. setirizin de bunlardan biri. sizin kullandığınız ilaç. ben sezaryende verilen ilaçlar nedeniyle şiddetli bir ürtiker atağı geçirdim 40güne yakın sürdü, levosetirizin kullandım (crebros, doktor arkadaşlarım güvenli olduğunu iletti) anne sütünü çok eser miktarda geçiyor ve minimal etki yapıyor, kullanılacaksa en güvenli allerji ilaçları diye biliyorum. bebeğimde o dönem bir sorun göremedim, ama zaten yenidoğan dönemi olduğu için çok uyuyordu, ilaç etkisi olduğunu düşünmüyorum. ilacı bırakıp 2-3 gün gözlemlemiştim, uykuda bir değişiklik görmemiştim

Yasemin İ. K.
16 Temmuz 2025 08:54
E- lactancia.org diye bir site var. Oraya kullanmak istediğiniz ilaçların prospektüs kısmında yazan “etken madde” ismini bu siteye yabancı dil ile yazarsanız güvenli olup olmadığını gösteriyor. Sizin ilacınızın etken maddesi setirizin dihidroklorür. Siteye bunu “Cétirizine, Chlorhydrate de@ şeklinde yazdım ve güvenli diyor. Kontrol edebilirsiniz
A
Aleyna Y. ..
16 Temmuz 2025 09:25
Ben siteye yazdim ama bisey çıkaramadım çok sagolun baktiginiz icin yani beyin hasarı çok büyük bir iddia korkuyorum bende ister istemez

Yasemin İ. K.
16 Temmuz 2025 10:02
Siz yine de doktorunuza danışın tabiki. Yanıltmak istemem. Bu siteye bakıyor doktor arkadaşım reçete yazarken, öyle söylemişti. Dediğim gibi site de latince İspanyolca. Biraz zor buluyorum etken maddelerini. Sizinkini de yukarda yazan gibi bulabildim