İlaç Kullanıyorum Emzirmeyi Kesmek Zorunda Mıyım?

58 görüntüleme
B

Buket A.

16 Şubat 2026 09:59
Ursovef,dicetel,buscopan kullanmak zorundayım 1 ay boyunca. 7.5 aylık bebeğim emzirmek istiyorum sorun olur mu?
Afranur K.

Afranur K.

16 Şubat 2026 10:58
Bunu doktorunuzla görüşün ama bu ilaçlarda emzirmeniz uygun olmaz, ursovef ve buscopan da etken maddenin süte geçip geçmediği , bebekteki yan etkileri

Bilinmiyor ama dicetel kesin kullanımı yasak. Emzirme döneimde kesinlikle kullanılmaması gereken ilaçlardan.

Ama açıkçası şu 3 ilacı kullanmak zorundaysanız bebeğinizin mama yemesi yeterlidir, çünkü sizin sağlığınız daha kıymetli. Sizden başka bebeğinize bakacak daha iyi biri olduğunu hiç sanmıyorum. Bundan dolayı kendinize iyi bakmak zorundasınız.
B

Buket A.

16 Şubat 2026 15:45

Afranur Keskin

Bunu doktorunuzla görüşün ama bu ilaçlarda emzirmeniz uygun olmaz, ursovef ve buscopan da etken maddenin süte geçip geçmediği , bebekteki yan etkileri

Bilinmiyor ama dicetel kesin kullanımı yasak. Emzirme döneimde kesinlikle kullanılmaması gereken ilaçlardan.

Ama açıkçası şu 3 ilacı kullanmak zorundaysanız bebeğinizin mama yemesi yeterlidir, çünkü sizin sağlığınız daha kıymetli. Sizden başka bebeğinize bakacak daha iyi biri olduğunu hiç sanmıyorum. Bundan dolayı kendinize iyi bakmak zorundasınız.

Teşekkür ederim, kullanmak zorundayım maalesef. 1 ay mola vermeliyim, umarım tekrar emmeye döner sonra 😞

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir