İlaç Kullanımı ve Emzirme

169 görüntüleme
E

Elif

Premium Üye
31 Temmuz 2026 16:10
Merhaba, bebeğim 2.5 aylık. Hamilelikte yaşamaya başladığım kalça ödemimden kaynaklı artık sıkıntılarım çok arttığı için doktor ilaç tedavisine başlamam gerektiğini söyledi. üç aylık tedavi gerekiyormuş ve bu süre zarfında emzirme ama sütünü sağmaya devam et kesilmesin sonradan tekrar emzirmeyi denersin dedi. Benim bebeğim sadece anne sütüyle beslenen memede sakinleyen uyuyan bir bebek. Onu bi anda kesip mamaya başlatmak benim için çok zor. Tedaviyi bi süre daha ertelemeyi düşünüyorum ama ne kadar erteleyebilirim bilmiyorum. Bu tarz bir durum yaşayan oldu mu fikirlerinize ihtiyacım var
R

Rabia P.

31 Temmuz 2026 16:34
Merhaba bebeğim 8 aylık 7 gün önce Crp 28 le antibiyotik başladık şimdi öksürük başladı 10 güne kadar kullanmaya devam edeceğim
D

Dilan Ç.

31 Temmuz 2026 18:27
Bende bebeğim 6 aylıkken sağlık sorunu yaşadım 8 gün hastanede yatmak zorunda kaldım ve bir anda ayrıldım bebeğimle o zamanlar sadece emiyordu mecbur mamaya başlattık hastaneden çıktıktan sonra direk emmek istedi antibiyotik kullanmama rağmen ertesi gün emzirmeye başladım ama mamayada hemen alışmış fazla emmedi yolumuza artık meme mama ek gıda ile devam ediyoruz ben mamaya çok karşıydım ama hiçte öyle şeylere gerek yokmuş :) ne her bebek farklı oluyor ilk önce kendin iyi olmalısın ki bebeğine bakabilirsin geçmiş olsun
E

Elif

Premium Üye
31 Temmuz 2026 18:34
Rabia Pekcan
Merhaba bebeğim 8 aylık 7 gün önce Crp 28 le antibiyotik başladık şimdi öksürük başladı 10 güne kadar kullanmaya devam edeceğim
Bu süre zarfınde emzirdiniz mi nasıl yaptınız
E

Elif

Premium Üye
31 Temmuz 2026 18:37
Dilan Çağlar
Bende bebeğim 6 aylıkken sağlık sorunu yaşadım 8 gün hastanede yatmak zorunda kaldım ve bir anda ayrıldım bebeğimle o zamanlar sadece emiyordu mecbur mamaya başlattık hastaneden çıktıktan sonra direk emmek istedi antibiyotik kullanmama rağmen ertesi gün emzirmeye başladım ama mamayada hemen alışmış fazla emmedi yolumuza artık meme mama ek gıda ile devam ediyoruz ben mamaya çok karşıydım ama hiçte öyle şeylere gerek yokmuş :) ne her bebek farklı oluyor ilk önce kendin iyi olmalısın ki bebeğine bakabilirsin geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun. Sizin yine kısa süreliymiş en azından geri hemen dönmüş. Umarım benim de tedavi sonrası tamamen uzaklaşmaz. Tedavi başlamadan buzluğa süt sağıp bıraksam en azından bi süre daha süt mama yapabilirim diye düşündüm
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Ağustos 2026 09:10
Anneyi emerken uyuyan bebeklerin emzirmeyi bırakması gerçekten zor bir süreçtir. Tedaviyi ertelemeyi düşünüyorsan öncelikle doktorunla konuş. Kalça ödemin için tedavi gerekliyse ve doktorun emzirmeye devam edebileceğini söylüyorsa bu konuda bir endişe duymamalısın.

Emzirme süresini uzatmak için bazı öneriler:

1. Süt sağmaya devam et: Doktorun söylediği gibi sütünü sağarak bebeğin emzirmeyi bıraktığı dönemde sorun yaşamaman için hazırlıklı olabilirsin.
2. Mama ile tanıştır: Bebeğini mama ile tanıştırmak için emzirme saatlerini bekleme. Gün içinde ara sıra mama dene.
3. Bebeğini rahatlat: Bebeğin yeni beslenme düzenine alışırken sabırlı ol. Ona güven verebilirsin.
4. Profesyonel destek al: Emzirme danışmanlarından veya bir uzmandan destek almayı düşün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir