Ikınma Kabızlık

113 görüntüleme
A

Aycan

7 Eylül 2025 07:37
Bebeğim 42 günlük 9 gün yapmadı ve fitil verdik bütün bağırsakları temizlendi yaptı hemen kalasını ama şimdi üzerinden 4 gün geçti sizce beklemeli miyim biraz yoksa yine vermeli miyim fitil zeytinyağı verdim şoposından birazcık bilgisi olan varsa paylaşır mı acaba
G

Gizem K.

7 Eylül 2025 07:43
Her seferinde fitil kullanmak bağırsaklarını tembelleştirebilir, eğer sadece anne sütü alıyorsa bekleyin, 10 güne kadar normal kaka yapmaması, mama alıyorsa mamanın içerisine zeytinyağı katabilirsiniz, mama markasını değiştirebilirsiniz. Aynı şeyi yaşadım, kardeşim hekim, poposundan çok az zeytinyaği damlatmıştık ama uyarması içindi, mama değişikliği yapınca da durum düzelmişti. Fakat tekrar söylüyorum 10güne kadar yapmaması normal o yüzden tekrar fitil vermeden önce bekleyin
A

Aycan

7 Eylül 2025 07:45
Ikınıyor gizem hanım bayağı rahatsız oluyor anladığım kadarıyla zorluyor çocuk ama yapamıyor . Fitille yaptırdığımı kakanın üstünden 4/5 gün geçiyor bilaç gün daha bekleyelim o halde . Ağızdan zeytin yağı versem çünki anne sütü ile besleniyor sadece
Uzm. H. F. T. .

Uzm. H. F. T. ..

7 Eylül 2025 07:48
Merhaba eğer bebeğiniz anne sütü alıyorsa rutini uzun günlere dönecek olabilir biraz beklenebilir , zeytinyağı anne sütü alırken de verilebilir çok ıkiniyor ve huzursuz oluyorsa poposunu zeytinyağı ile silerek uyarı verebilirsiniz , masaj deneyebilirsiniz, fitili tekrar vermek için çok zorda kalmanız gerekir bebeği fitille yapmaya alistirmamanizi öneririm
A

Aycan

7 Eylül 2025 07:51
Popoya zeytin yağı yaptım birazcık inşallah etkisi olur bende aşırı karbonhidrat tüketmiyorum kabızlık yaşamıyorum ama bebek 30 günden sonra böyle oldu öncesinde de gürültüyle birlikte köpüklü kaka yapıyordu çoğu zaman
T

Tuğba B. ..

7 Eylül 2025 07:52
Oğlumda hergün 3.4 kez kaka yapardı anne sütü alıyor sadece.kan ilacı kabız yaptı dr fitil verdi sabah akşam yarım fitil koyduk rahatladı çocuk sonra bekledim bir kaç gün yapmadı çok kötü ikinip ağlamaya başlayınca gine fitil verdim.dr zeytinyağıda içir zeytinyağı ile poposunu uyar demişti.şimdi kendisi yapıyor ama hergün değil 2 .3 günde bir
A

Aycan

7 Eylül 2025 07:59
Kaç aylıkken verdiniz ağızdan zeytinyağını bende versem olur mu acaba 42 günlük
A

Aycan

7 Eylül 2025 07:59
Gerçekten çok kötü bir durum 3/4 gün de işte idare eder kendisi yapıyorsa şükürler olsun
Uzm. H. F. T. .

Uzm. H. F. T. ..

7 Eylül 2025 08:33
Bağırsakları geliştikçe düzene girecektir üzülmeyin
A

Aycan

7 Eylül 2025 09:31
İnşallah makat darlığı vb bir durum olmaz ayrımı nasıl yapılabilir ki acaba yalnızca Dr muayenesi ile mi
T

Tuğba B. ..

7 Eylül 2025 09:55
Çay kaşığı ile verebilirsiniz doktor demişti bizede
G

Gizem K.

7 Eylül 2025 10:15
Bebekler gazı olduğu zaman da ıkınabilir aklınıza en kötüsünü getirmeyin olumsuz bi durum yoktur inşallah sadece çok küçük daha bazen bağırsakları ister istemez aynı rutinde çalışmayabiliyor. Sizinki de öyledir diye düşünüyorum, yine de bebeğinizi sizden iyi bilemeyiz tabiki, düzelmezse içiniz rahat etmezse en tatmin edici cevabı hekiminiz verecektir🌸
A

Aycan

7 Eylül 2025 16:38
Osman beyin videosunu izledim zeytinyağı ince başırsakta emilen bi gıda kabızlık için verilemesinim bi anlamı yok çünki kalın nağırsaga geçmeden emiliyor diyor . Çocuk gazını yapabiliyor ama kıvranıyor sancıdan kakadan 4 günü bitirdi kaka olmadan benim anlamadığım nasıl 10 güne kadar normal oluyor ki bu durum bariz huzursuz uykuya dalamıyor sürekli ağlıyor yavrum sancıdan ne yapacağımı şaşırdım öyle üzülüyorum ki 🫩🫩🫩
M

Melek Ö.

7 Eylül 2025 17:43
Kesinlikle size katılıyorum Aycan hanım her gün rutin kakasını yapan bebeğim bir gün bile kakasını yapamasa sancılanıyor çok ağlıyor ki karnına masaj yaparken bende kakasını ve gazını anlayabiliyorum şişiyor karnı sesler geliyor vs. Nasıl 10 güne kadar normal oluyor bende anlamıyorum
A

Aycan

7 Eylül 2025 18:13
İlk 30 gün gürültülü köpüklü veya normal şekilde yapıyordu ama 30 dan sonra 12/23 gündür yapmıyor ve anlamadığım nokta bağırsak ve popo 30 gün yapması gereken işlevi yapıyor sonra neden tembellik aklına gelip de yapamıyor ki aldığı şey aynı anne sütü benim de yediğim içtiğim şeyler aynı özeniyorum da git gide geliştirmesi lazım değil mi popo ve bağırsagın kendini 🫩🫩😒😒

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir