İkinci Çocuk

413 görüntüleme
C

Ceren

29 Ağustos 2026 22:40
Merhabalar. Sizce ikinci çocuk için en mantıklı zaman ne zaman? Şunları eklemek istiyorum. hiç kimseden destek almıyorum. Bebeğimi tek büyütüyorum. Eşim var elbette ama işte olduğu zamanlar oluyor. 3 vardiye çalışıyor vs. Ayrıca kızımı da ihmal etmek istemiyorum. Şu an 11 aylık. Ama araları çok açılırsa daha mı çok ihmal ederim diyorum. Yani normalde kızım 4-5 yaşlarındayken ikinci çocuk mantıklı geliyor. Ama sonra düşünüyorum. Bu ufak bebeğin uykusu yemesi içmesi vs derken kızımı ihmal eder miyim? Edersem o yaşlarda daha fazla mı hisseder bunu mesela. Yaş farkı az olsa beraber mi büyürler ya da? Kafam inanılmaz karışık
C

Cennet ..

29 Ağustos 2026 23:33
Benim iki çocuğumun arasında tam üç yaş var ikisi de aralık doğumlu. Büyük olan kız. Elhamdülillah hiç problem yaşamadım kardeş kıskançlığı vs bakımından. Arayı daha fazla açarsam kızımın okul hayatı başladığında yeni bir bebekle ilgilendiğimde beni okula gönderiyorda evde kendisi bebekle kalıyor diye düşünmesini istemedim. Hemde artık üç yaşında olduğu için tuvaletini falan biliyordu bana bağımlılığı azalmıştı. Bence ideali üç yaş. Ama bu benim fikrim tabii 🤣
K

Kübra N. A.

Premium Üye
29 Ağustos 2026 23:33
Vücudunuzun toparlanması için min 2 yıl şart daha önce yaparsanız sizi ve kızınızı çok zorlar. Bana göre peşpeşe olsun beraber büyür diyenlere sakın kulak asmayın kıskançlık ve çatışma ihtimali daha fazla. Ne kızınız ne de bi başkası kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman düşünün hiçbir şey için bi mecburiyetiniz yok🌸
T

Tuğba B. ..

29 Ağustos 2026 23:41
Büyük çocuklarımın arasında 4yaş var . Çok rahat ettim
B

Büşra ..

30 Ağustos 2026 09:39
Cennet 💐
Benim iki çocuğumun arasında tam üç yaş var ikisi de aralık doğumlu. Büyük olan kız. Elhamdülillah hiç problem yaşamadım kardeş kıskançlığı vs bakımından. Arayı daha fazla açarsam kızımın okul hayatı başladığında yeni bir bebekle ilgilendiğimde beni okula gönderiyorda evde kendisi bebekle kalıyor diye düşünmesini istemedim. Hemde artık üç yaşında olduğu için tuvaletini falan biliyordu bana bağımlılığı azalmıştı. Bence ideali üç yaş. Ama bu benim fikrim tabii 🤣
Maşallah evlatlarınıza sağlıkla büyütün 🌸 bende aynı şeyi düşünüyorum şuan kızım 2 yaşında tuvalet eğitimindeyiz şu işi tam anlamıyla çözdükten sonra 2. Çocuğu düşünüyorum 3 yaş ideal bencede 🥰
B

Beyza D.

30 Ağustos 2026 11:02
Hiçbir bebek birbiriyle aynı değil.

Büyük kızım 5 yaşında, bebeğim 5 aylık ve birbirinden zıt iki evlat.

İlk yavrumu sorunsuz sıkıntısız gaz diş uyku problemi olmadan büyüttüm, gece yatar sabah kalkardı asla ağlamazdı hep gülerdi.

Şu an büyütmek için benliğimi kaybettiğim kızım ise dünyayı dar ediyor bana sürekli bir arayış içerisindeyim nasıl uyutabilirim, nasıl susturabilirim, kaçıncı ayda susacak sakinleşecek uyuyacak ben ne zaman insan gibi hissedeceğim diyorum o kadar bakımı zor bir bebek.

Geceleri uyku nedir bilmiyorum diyenleri anlamazdım yahu nasıl niye uyumaz bebek derdim uyumuyormuş.

Demem o ki bebek sorunluysa 10 yaş farkta olsa 1 yaş farkta olsa diğerinin bakımı ihmal ediliyor ve zorlanıyorsunuz ama yok sakin bakımı kolay bir bebekse istediğiniz aralıkta olabilir.

Benim yaş aralığım zor bir bebek için ideal oldu.
İ

İrem K.

3 Eylül 2026 23:42
Benim de ilk bebeğim ve çok zor bir bebek ne uyur ne yer mama meme hiçbir şey kabul etmedi alerjikti reflüsü vardı yani 2. Çocuktan beni soğuttu düşündüğümde hep en az 8-9 yaş olmalı diyorum bu bence sizin ilk bebeğinize göre değişir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir