İkinci Çocuğun Doğumu Kolay Olur Diyen Kimdi??

35 görüntüleme
Sena G. İ.

Sena G. İ.

21 Kasım 2025 08:47
İlk doğumda sancılarla tanıştığımda bu ne böyle olmuştum inanılmaz zor gelmişti. Sancı çekme kısmı çok berbattı ama doğumum çok kolay olmuştu kesisiz dikişsiz normal vajinal doğurdum. Bir daha doğum mu aslaaaaa derken ikinci çocuğa hamile kaldım.
Yaklaşık bir ay önce onu da normal vajinal doğurdum ama nasıl doğurdum. Saatlerce sancıya alışık olduğumu sanıyordum ama çok daha şiddetli dayanılmaz sancılardı. Sabaha karşı doğuma aldılar ve dehşet zor bir doğumdu. Karnıma kaç kişi bastırdı bilmiyorum nefesim kesilince durup tekrar bastırdılar. Bebeğim hala çıkmıyordu bağıra bağıra nihayet Afra’mı da doğurdum. Dikişim olmadı ama zordu tarifi yok. İkinci çocuk kolay olur diyenlere evet tekrar sesleniyorum. Yok öyle bi şey! :)

Not: Bazı faktörler etkili olmuştur tabiki. İlk çocuğumda çok spor yaptım ikincide biraz risk vardı bir süre hareketsiz kaldım 37. Haftadan sonra başladım hareketlere. Doğum o yüzden zor olmuş olabilirrrrrrr.
Melek M.

Melek M.

21 Kasım 2025 09:08
Bizim kültürümüzde şehir efsaneleri bitmiyor ki. Doğum yap adet sancın azalır da bunların başını çekiyor😂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir