İki yaş, kilo alamama sorunu 🥲
81 görüntüleme
M
Merve A. ..
8 Haziran 2025 13:07
Merhabalar. 26 aylık kızım şuan 86 cm 10,5 kg.
Doğum kilosu 3,600 boyu 50 cm.
Zihinsel gelişimi, motor becerileri, dil becerisi gayet güzel. Hafif d vitamini eksikliği dışında kan değerlerinde bir sorun yok. Yemeside fena değil. Öğunlerini besin değeri açısından yüksek tutmaya çalışıyorum. Paketli gıda tuketmiyor. Protein alımına dikkat ediyorum.Kuruyemişlerle atom yaptık birkaç ay tükettik. Ancaak aylardır aynı kiloda. Boyu uzuyor, kilo aynı. Doktorumuz birkaç ayda bir ölçüm yaptı . Artık genetik olarak minyon olduğuna kanaat getirdik.
Yine de elinizden geldiği kadar destekleyin, persentilin altında kalmış dediler.
Nasıl destekleriz, nasıl artar bu kilo. Yardımcı olur musunuz🥲.
Doğum kilosu 3,600 boyu 50 cm.
Zihinsel gelişimi, motor becerileri, dil becerisi gayet güzel. Hafif d vitamini eksikliği dışında kan değerlerinde bir sorun yok. Yemeside fena değil. Öğunlerini besin değeri açısından yüksek tutmaya çalışıyorum. Paketli gıda tuketmiyor. Protein alımına dikkat ediyorum.Kuruyemişlerle atom yaptık birkaç ay tükettik. Ancaak aylardır aynı kiloda. Boyu uzuyor, kilo aynı. Doktorumuz birkaç ayda bir ölçüm yaptı . Artık genetik olarak minyon olduğuna kanaat getirdik.
Yine de elinizden geldiği kadar destekleyin, persentilin altında kalmış dediler.
Nasıl destekleriz, nasıl artar bu kilo. Yardımcı olur musunuz🥲.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 03:37
Açıkçası basit bir soru cevap şeklinde bunu çözümeyebilirsiniz. Hem burada dile getirmediğiniz özel bir durumunuz olabilir hem de kendi genetiğiinize göre normal durumda da olabilirsiniz. Deneyimlerimden sadece şunu söyleyebilirim size; gereksiz ısrar bebeği sadece yemekten tiksindirir. Her bebeğin kendi beslenme ihtiyacına göre bir kapasitesi vardır ve bu şekilde beslenmek ister. Zorla beslemeler genellikle olumsuz şekilde sonuçlanır…