İki aydır kilo almıyor
155 görüntüleme
S
Sena A. ..
1 Haziran 2025 19:33
Hocam bebeğimin doğum kilosu 3300 boyu:49 cm şuan 9 aylık kontrolde 8400 boyu:71 cm çıktı. Ancak 7.ay kontrolünde de sağlık ocağında kilosu 8400 çıkmıştı. Neredeyse 2 aydır hiç kilo almamış. Emziriyorum + ek gıda veriyorum. Çok iştahlı bir bebek değil. Bu iki aylık süreçte diş çıkardı ve bir ateşli hastalık geçirdi. Ancak bu kadar uzun süre kilo almaması çok tuhaf geliyor. Sütümü de sağdığımda sütüm çok az geliyor. Bebeğime sütüm yetmiyor mu? Çok endişeliyim.
B
Büşra N. T. ..
1 Haziran 2025 19:43
Maalesef benimde başıma aynı şey geldi. İki ay üst üste aynı kilodaydi. Sağım yapıyordum çok az geliyordu. Meger hamileymisim. Mamaya geçmek zorunda kaldım. Düzeldi.
S
Sena K.
1 Haziran 2025 20:51
Sağdığınız süt bebeğinizin emdiği sütü miktarını sağlıklı bir şekilde göstermez sena hanım. Emzirme danışmanları bu şekilde söylüyor. Sütünüzün yetip yetmediğini osman hoca videolarında kilo alımı ve günlük 4-5 kez çiş yapıyor olması (4-5 dolu bez değil) olarak anlatıyor. Bazen özellikle sağlık ocağı ölçümleri hastane ölçümlerinden çok farklı çıkabiliyor. Ölçümlerde bebeğinizin midesinin doluluğu, kıyafetleri, bezinin doluluğu da önemli bir faktör.