İdrarı Azaldı

288 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
10 Haziran 2026 18:39
Sıcakların artmasıyla 4,5 aylık bebeğimin idrarında azalma oldu onun dışında emmesinde azalma olmadı hatta aksine özellikle ben daha sık emzirmeye başladım ve doktorumuzun önerisiyle su da vermeye başladım birazcık. Ama yine de idrarı az oluyor normal mi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Haziran 2026 18:39
Bebeğinizin idrar sayısında azalma olması, sıcakların artmasıyla ilgili olabilir. Sıcak hava, bebeklerin terlemesine ve dolayısıyla sıvı kaybına neden olabilir. Bu durum, idrar sayısında azalmaya yol açabilir.

Bununla birlikte, emzirme sıklığının artması ve su verilmesinin başlaması olumlu adımlar. Ancak yine de idrar sayısında azalma devam ediyorsa, bir doktora danışmanız önerilir.

İdrar sayısında azalma nedenleri:

Sıcak hava
Yetersiz sıvı alımı
Enfeksiyon
Böbrek problemleri gibi çeşitli sağlık sorunları

Normal idrar sayısı:

4-5 kez bez değiştiriyorsanız ve idrarı normal renkliyse, muhtemelen bir sorun yok
Ancak 2-3 kez'den az idrar çıkışı, sıvı alımının yetersiz olabileceğine işaret edebilir

Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse tekrar doktorunuzla görüşün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İdrar Miktarında Azalma
2. Emdiği Halde İdrar Azalmasi
3. Emdiği Halde İdrar Azalmasi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif G.

10 Haziran 2026 19:22
Benimde bebeğim 4 5 aylık ve idrarında azalma oldu ben emzirmeyi sıklaştirdim ve su vermeye başladım düzeldi çok şükür hava sıcak ve aşiri derecede terliyordu şimdi iyi şükür
N

Nazlıcan

Premium Üye
10 Haziran 2026 20:43
Elif Göksu
Benimde bebeğim 4 5 aylık ve idrarında azalma oldu ben emzirmeyi sıklaştirdim ve su vermeye başladım düzeldi çok şükür hava sıcak ve aşiri derecede terliyordu şimdi iyi şükür
Ben nerdeyse saat başı emziriyorum gündüzleri, sanırım klimayı açıp terlemesini engellemem gerekecek
E

Elif G.

11 Haziran 2026 09:21
Aynen sık besle düzeliyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir