İdrara Çıkamama ve Pembe Leke

224 görüntüleme
H

Hatice U.

Premium Üye
28 Haziran 2026 06:02
Oğlum 5.5 aylık 9 saattir idrara çıkmadı 3 bezinde pembesi leke vardı . Ikınır gibi yapıyor ağlaması var , soğuk soğuk terliyor. Ne yapmalıyım doktora gittim kum döküyor dedi su içir dedi sonra idrar tahlili yapalım dedi idrara çıkamıyor ki doktoru Aradım 12 saate kadar normal sonrasında çıkmazsa getirin serum takalım dedi. Serumla idrara çıkma aynı şeymi ne yapmalıyım yaşayan var mı
Afranur K.

Afranur K.

28 Haziran 2026 08:57
Vücudu susuz kaldığı için idrara çıkamıyor olarak kabul edilip, vücut rehidrate edilir yani dokulara su ilavesi yapılır serum ile.

emiyorsa emzirme / mama ise mama sıklığını arttırmanızı öneririm. Yenidoğan dönemi gibi alarm kurup bebeğiniz istemeden yapın. Ek gıda döneminde ise su miktarını da maksimumdan vermenizi öneririm. ( kilo başı 20-25 ml su) (pembe leke ürat kristalleri büyük ihtimalle yaz sıcağından dolayı su miktarı yetersiz geliyor)
T

Tuğçe Y.

Premium Üye
28 Haziran 2026 09:08
Aynı ay aynı sorun benim bebeğimde de var, terledikleri için olduğunu düşünüyorum
R

Reyhan

Premium Üye
28 Haziran 2026 10:38
4 aylık kızım. Doktora su vermek istediğimi söyledim. Sadece idrarında pembe leke olursa 2-3 tatlı kaşığı verebilirsin yoksa verme dedi. Düzelene kadar su verin bence
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir