İdrar Yolu Enfeksiyonu (iye)
44 görüntüleme
D
Damla
16 Ocak 2026 17:40
Kızım 3,5 aylık, sadece anne sütü alıyor. Bir kaç hafta önce ishaldi. Bu yüzden gayta ve idrar tahlili/kültürü verildi. Gayta da adenovirüs çıktı. İdrar numunesinde kontaminasyon dendi. Probiyotik başladık. Ve tekrra idrar verdik. Sonuç aynıydı. Bu sırada ishalimiz bitti. Ama doktorumuz emin olmak için bir kez daha idrar numunesi istedi. Üreme oluyor ve kontaminasyon deniyor. Torbayla numune alındığı için kesin sonuç vermiyor. Sonuçlarda “üreme” ifadesi geçince çok kaygılandım ama doktor bunun torbayla alınan örnekte kakadan bulaş olabileceğini söyledi. Bugün sonda ile numune verdik. Pazartesi sonuçlar çıkar diye bekliyoruz. Ama ben çok korkuyorum. İye denirse yatış ve antibiyotik tedavisi başlanıcakmış. İye durumuna dair neredeyse hiçbir belirti yok bu arada.
Bu yaşta bebeğinde İYE yaşayan var mı?
Belirtileriniz nelerdi, nasıl anlaşıldı?
Gerçekten sık yanlış pozitif çıkabiliyor mu?
Tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim 🙏
Bu yaşta bebeğinde İYE yaşayan var mı?
Belirtileriniz nelerdi, nasıl anlaşıldı?
Gerçekten sık yanlış pozitif çıkabiliyor mu?
Tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim 🙏
H
HafsaÖ.
16 Ocak 2026 18:08
Merhaba tam sizin aylığınızda idrar yolu enfeksiyonu olmuştu kızımda. Bizim belirtileri iştah azalması, beslenme sonrası kusma ve bez sayısında azalmaydı. Bizim de numune torbayla alındı ve lökosit görüldü. Hastanede değil antibiyotik tedavisine başlandı 5 günlük tedavi ile geçmeyince antibiyotiğin zaten son kullanım tarihi olan 7 güne tamamladık ve çok şükür bitti. Korkmayın inanın enfeksiyonun ilerlemesi ve sonrasında bebekte görülebilecek etkiler daha çok insanı üzüyor. Kuzenimin kızı da aynı şekilde o aylarda oldu ona yatış verildi ve güzel bir şekilde bebek taburcu edildi. İnşallah sizde yoktur ancak varsa da hastanede veya dışarıda ilaç yoluyla kolayca atlatılıyor çok geçmiş olsun.
D
Damla
16 Ocak 2026 19:16
@HafsaÖ. Kusmalarınız nasıldı acaba. Normalde kusmayan bebeğim 2 haftadır az az kusuyor. Bazen beslenmenin üzerinden 2 saat geçtiği halde az miktarda da olsa kusma oluyor. 3. Ay kontrolünde durumu doktorumuza anlattım. Reflüdendir demişti bize. İştah azalması yok bizde. Emmeyle ilgili biraz zorlanıyoruz ama sık emiyor. Bez sayımızda her zamanki gibi. İnternetten belirtilere bakıyorum hiçbiri yok gibi bizde
H
HafsaÖ.
16 Ocak 2026 19:32
Bizim baya şiddetliydi. Sizin bulaş olabilir o zaman. Doktor bize bu ihtimalden de bahsetmişti örnek alınırken bu durum olabiliyor diye ama bizim klinik tablo uyumlu olduğu için tedavi gördük gerçekten de iyileşti.