İdrar Yolu Enfeksiyonu

103 görüntüleme
B

Berna B.

12 Temmuz 2025 12:36
Merhaba oğlum 10 aylık idrarda 10-15 lökosit kanda crp 20 çıktı idrar yolu enfeksiyonu dendi ve antibiyotik başlandı oğlum 10 ayda tam 7 kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ve fazlaca enfeksiyonlu şekilde olduğundan hepsinde antibiyotik kullandı, nefrolojiye götürdüm her şey temiz çıktı problemimiz genel olarak ne olabilir? Bizim olduğumuz durumda olan annelerden tecrübelerini dinlemek isterim eğer Dr Osman Beyin vakti olursa bi akıl edinmek isterim teşekkürler
Feride Y.

Feride Y.

12 Temmuz 2025 14:09
Merhaba benim oğlum beş aylık ve iki buçuk aylıkken idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendik bir hafta antibiyotik kullandık fakat geçmedi sonra ultrason ile böbreklerine bakıldı iki böbreğinde de çok fazla kum ve bir tane de taş olduğu söylendi. Sonra bende nefrolojiye götürdüm altıncı ayına kadar taşın düşeceğini bir sıkıntının olmadığını söylediler sonra çocuk doktorumuzu değiştirdik sünnet önerdi. Hemen sünnetini yaptırdık tabi onun için de antibiyotik kullandık ve son iki ayda da her kontrolde idrar tahlili ve kültürü veriyoruz çok şükür temiz çıkıyor. Tabi bu bizim hikayemiz bazı doktorlar taşın sebep olduğunu söylerken bazıları da tek başına taşın enfeksiyona sebep olmadığını söylüyor.
B

Berna B.

12 Temmuz 2025 16:09
İyileşmesine çok sevindim. Nefroloji uzmanı bize de sünnet önerdi en yakın zamanda yaptıracağız umarım biz de güzel günler göreceğiz. Çok teşekkürler yanıtınız için
Feride Y.

Feride Y.

12 Temmuz 2025 16:13
Umarım öyle olur çok geçmiş olsun 🌸
L

Leyla K.

12 Temmuz 2025 19:06
Merhaba Berna hanım bizde aynı durumdayız kızım 23aylık ama çok defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. Nefrolojiye henüz gitmedim ama ultrasonla bakıldı bi sıkıntı görünmedi bişey olsa acaba orda çıkar mıydı nefrolojiye de götürsem mi diye şüphede kaldım bende çok geçmiş olsun size de
B

Berna B.

12 Temmuz 2025 19:15
Merhaba geçmiş olsun, bizim doktorumuz da ultrason ile baktı bir şey çıkmayınca detaylı tetkik için nefrolojiye yönlendirdi, farklı testleri var renkli ultrason gibi böbreklere detaylıca bakmışlardı, acılı bir test de değil mutlaka gitmenizi tavsiye ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir