İdrar Yollarında Enfeksiyon

89 görüntüleme
M

Mehtap A.

13 Şubat 2026 23:30
Malesef 9 aylık kızımda enfeksiyon başlangıcı var ve antibiyotik kullanmak zorunda kalacak, tekrarlamaması için öneriniz varmı
Afranur K.

Afranur K.

14 Şubat 2026 00:04
Kronikleştirmemek için bez bölgesini düzenli havalandırıp, ıslak mendil ya da pamuk yerine mümkün olan her zaman yıkamaya özen gösterin.

Henüz 9 aylık olduğu için bezi bırakmasına çok var ancak sistit durumunun devamlılığını engellemek için bezi bırak aya hazır olduğunu düşündüğünüz ilk fırsatta bu 18. Aysa eğer mesela bıraktırın, gelecekte yapacağınız en güzel iyilik olur.

İdrar yolu enfeksiyonunda yetişkinler cranberry (turnayemişi) takviyesi kullanır ben de bunu direk yemiş olarak besinlerine dahil etmenizi öneririm haftada 2-3 kez aynı ceviz gibi.

Ama nüks ihtimali yüksek bir enfeksiyon tipi kızınınxın zorlandığını farkeder farketmez aaa antibiyotik yine kullanmadın diyip beklemeyin hemen yeniden tedavisini yaptırın. Bu sayede süreci kısaltmış olursunuz onun konforu için.

Bi de artık 9 aylık kilosu çarpı 20-25 ml su tüketimini sağlayın günlük ki boşaltım sistemi güzel çalışsın sürekli mesanede birikim olmasın. Bi de emiyorsa eğer emzirme sıklığınızı arttırmanızı öneririm, sonuçta anne sütü de yüksek oranda su içeriyor
M

Mehtap A.

14 Şubat 2026 00:12
Teşekkür ederim, kendim de küçükken çok yaşadığım için kızım yaşamasın diye çok dikkat ettim aslında ama maalesef oldu
T

Tuğba B. ..

14 Şubat 2026 00:34
Kız çocuklarında malesef çok oluyor bezini sık değiştirin arada havalandırın ve önden arkaya doğru temizleyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir