İdrar Tutma

43 görüntüleme
Canan Y. .

Canan Y. ..

19 Şubat 2026 17:58
Kızım 20 aylık bir iki aydır çişini tutma süresi uzadı artık kaslarının gelişmiş olmasından dolayı normal olduğu düşündüm ama yavaş yavaş bu süreyi kendi daha çok arttırdı minimum 5-6 saat tutuyor bazen 10-12 saat uyanıkken yapmadığı oluyor, sadece ben diyince oturup yapmaya başladı günde de maksimum 4 bez değiştiriyorum bazı günler 3 falan oluyor ama baya dolu oluyor sürekli sağa sola çiş yapmaya başladı bezi hep akıttı bende lazımlık aldım bir kaç sefer oturup yaptı gidip oyun oynuyor tekrar gidip pek çiş yapmak istemedi bir kaç gündür de sadece bir yada iki kez çiş yapmaya başladı sıvı eksikliği yok yaptığı zaman bezinde gram yer kalmıyor üstü başı komple ıslanıyor ne yapsam bilemedim nasıl ilerlemeliyim başına gelen varmı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

20 Şubat 2026 18:21
Merhaba,

Kızınızın 20 aylık ve son iki aydır çişini tutma süresinin uzadığı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, bu yaşta çocukların idrar kontrolü konusunda gelişim göstermesi normaldir. Ancak, 5-6 saat hatta bazen 10-12 saat çişini tutması ve gün içinde sadece 3-4 kez bez değiştirmeniz gerektiği konusunda bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir.

İlk olarak, çocuğunuzun sıvı alımı konusunda yeterli olduğuna dair emin olmanız gerekir. Eğer sıvı eksikliği yoksa ve idrarı çıktığında bezinde hiç yer kalmıyorsa, bu durumun fiziksel bir sorundan kaynaklanmadığı düşünüllebilir.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Sıvı Alımını Takip Edin: Çocuğunuzun gün içinde yeterli sıvı almasını sağlayın. Özellikle sıcak havalarda terleme nedeniyle sıvı kaybı artabilir.

2. Tuvalet Eğitimi: Çocuğunuzun tuvalet eğitimi konusunda ilerleme kaydetmesi için ona destek olun. Lazımlık kullanımı konusunda ısrarcı olun.

3. Rutin Oluşturun: Çocuğunuzun belirli zamanlarda tuvalete oturmasını sağlayarak bir rutin oluşturun. Bu, onun çişini daha düzenli yapmasına yardımcı olabilir.

4. Ödüllendirme: Tuvalete oturup çişini yaptığında onu ödüllendirin. Bu, olumlu davranışını pekiştirir.

5. Gelişimi Takip Edin: Eğer çocuğunuzun idrar tutma süresi ve sıklığında bir değişiklik olmazsa veya başka belirtiler (örneğin, ağrı, ateş) görülürse, bir uzmandan yardım alın.

Bu konuda benzer deneyim yaşayan birçok ebeveyn olduğu unutulmamalıdır. Sabır ve doğru yaklaşım ile çocuğunuzun bu konuda da gelişim göstermesi mümkündür.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çiş Tutma
2. Çişli Bez
3. Çişini Tutuyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir