İdrar Tutamama

520 görüntüleme
H

Hilal

17 Nisan 2026 18:28
Merhaba, 13 ay önce sezaryenle doğum yaptım, son 1 aydır idrar tutamama sorunum var, lavaboya gidene kadar bir kaç damla kaçıyor. Bunun doğumla alakası var mıdır, üstünden zaman geçti çünkü sonradan da olur mu?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Nisan 2026 18:55
İdrar Tutamama Sorunu ve Sezaryen Doğum İlişkisi

Sezaryen doğum sonrası idrar tutamama sorunu yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu durum oldukça yaygındır ve doğumun bir sonucu olabilir.

Sezaryen doğum sırasında, idrar yolu ve mesane çevresindeki kaslar ve sinirler zarar görebilir. Bu da idrar kontrolünü zorlaştırabilir.
Ayrıca, doğum sonrası hormonal değişiklikler de idrar tutamamaya katkıda bulunabilir.

Zamanla İdrar Tutamama Sorunu Gelişebilir mi?

Evet, doğumdan sonra uzun bir süre geçse bile idrar tutamama sorunu gelişebilir. Bu durum birkaç nedene bağlı olabilir:

1. Zamanla kas ve sinirlerin zayıflaması: Doğum sonrası kas ve sinirler zayıflayabilir, bu da idrar kontrolünü etkileyebilir.
2. Hormonal değişiklikler: Hormonal dalgalanmalar idrar tutamamaya neden olabilir.
3. Yaşlanma: Yaş ilerledikçe, kas ve sinirler zayıflayabilir, bu da idrar tutamamayı tetikleyebilir.

Çözüm ve Öneriler

İdrar tutamama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları alın:

1. Doktorunuzla görüşün: İdrar tutamama sorununun altında yatan nedeni belirlemek için doktorunuzla görüşün.
2. Pelvik taban kas egzersizleri: Pelvik taban kas egzersizleri, idrar kontrolünü güçlendirebilir.
3. Kegel egzersizleri: Kegel egzersizleri, pelvik taban kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir.

İdrar tutamama sorununun doğumla ilgili olabileceğini ancak zamanla geliştiği durumlar da olduğunu unutmayın. Doktorunuzla görüşerek sorununuzun kaynağını belirleyebilir ve uygun tedaviyi alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sezaryen Sonrasi İdrarimin Geldigini Hissetmiyorum
2. Adet Kanaması mı?
3. Sezaryen Sonrasi İdrarimin Geldigini Hissetmiyorum
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hilal

18 Nisan 2026 19:20
Ai Asistan
İdrar Tutamama Sorunu ve Sezaryen Doğum İlişkisi

Sezaryen doğum sonrası idrar tutamama sorunu yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu durum oldukça yaygındır ve doğumun bir sonucu olabilir.

Sezaryen doğum sırasında, idrar yolu ve mesane çevresindeki kaslar ve sinirler zarar görebilir. Bu da idrar kontrolünü zorlaştırabilir.
Ayrıca, doğum sonrası hormonal değişiklikler de idrar tutamamaya katkıda bulunabilir.

Zamanla İdrar Tutamama Sorunu Gelişebilir mi?

Evet, doğumdan sonra uzun bir süre geçse bile idrar tutamama sorunu gelişebilir. Bu durum birkaç nedene bağlı olabilir:

1. Zamanla kas ve sinirlerin zayıflaması: Doğum sonrası kas ve sinirler zayıflayabilir, bu da idrar kontrolünü etkileyebilir.
2. Hormonal değişiklikler: Hormonal dalgalanmalar idrar tutamamaya neden olabilir.
3. Yaşlanma: Yaş ilerledikçe, kas ve sinirler zayıflayabilir, bu da idrar tutamamayı tetikleyebilir.

Çözüm ve Öneriler

İdrar tutamama sorununu çözmek için aşağıdaki adımları alın:

1. Doktorunuzla görüşün: İdrar tutamama sorununun altında yatan nedeni belirlemek için doktorunuzla görüşün.
2. Pelvik taban kas egzersizleri: Pelvik taban kas egzersizleri, idrar kontrolünü güçlendirebilir.
3. Kegel egzersizleri: Kegel egzersizleri, pelvik taban kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir.

İdrar tutamama sorununun doğumla ilgili olabileceğini ancak zamanla geliştiği durumlar da olduğunu unutmayın. Doktorunuzla görüşerek sorununuzun kaynağını belirleyebilir ve uygun tedaviyi alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sezaryen Sonrasi İdrarimin Geldigini Hissetmiyorum
2. Adet Kanaması mı?
3. Sezaryen Sonrasi İdrarimin Geldigini Hissetmiyorum
Hangi bölüme gitmem gerekiyor, kadın doğum mu üroloji mi?
H

Habibe Ç. ..

19 Nisan 2026 23:38
Hilal
Hangi bölüme gitmem gerekiyor, kadın doğum mu üroloji mi?
Merhaba malesef bende aynı durumdayım bazen uykumda bile kaçıyor hissetmiyorum geldiğini veya yaptığımı böyle devam ederse ürolojiye gideceğim özellikle cok yorulduğum günler oluyor bu durum
H

Hilal

19 Nisan 2026 23:57
Habibe Çakır
Merhaba malesef bende aynı durumdayım bazen uykumda bile kaçıyor hissetmiyorum geldiğini veya yaptığımı böyle devam ederse ürolojiye gideceğim özellikle cok yorulduğum günler oluyor bu durum
Evet eskiden saatlerce bile tutsam problem olmazdı şimdi çok zorlanıyorum, bir kaç hafta daha devam ederse bende gideceğim
H

Hilal

22 Nisan 2026 07:53
Pelvik taban rehabilitasyonu yapabilirsiniz, fizik tedavi kliniklerinde bir uzman eşliğinde birka seanstan sonra düzelmişti
H

Hilal

22 Nisan 2026 10:08
Hilal
Pelvik taban rehabilitasyonu yapabilirsiniz, fizik tedavi kliniklerinde bir uzman eşliğinde birka seanstan sonra düzelmişti
Teşekkür ederim
A

Ayse G.

30 Nisan 2026 21:55
Geçmiş olsun, aynı problem bende de var öksürük hapşırma ile başladı en son geceleri de başladı. Ürojinokolojiye gittim egzersiz önerdi, gece yetişememe bitti ama öksürürken birkaç damla kaçıyor. Muhtemelen egzersiz bitince onlar da biter
E

Emine A.

13 Mayıs 2026 16:37
Bende aynı durımdan kadın doguma gıttım bı ılac verdı 3 ay kullanılan ama kullanamdım unuttum hep sımdı cok kacmasada arada kacıyo
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir