İdrar Kültürü Alımı

39 görüntüleme
S

Songül Ş.

12 Eylül 2025 17:30
Konuda uzman biri sorumu yanıtlarsa çok memenun olurum özel hastaneye gittim idrar kültürü ve idrar tahlili verdik ama bana temiz suyla silip almamı söylemediler ve aile hekimimiz benim almamın yanlış olduğunu bunu profesyonelin alması gerektiğimi söyledi wbc 4 pH 8 çıktı ve kültür de 10^5 CFU/ML STAPHYLOCOCCUS AUREUS ÜREDİ. Bulaşlada olabilir bunun güvenilirliği ne kadar olabilir ki sen almışsın dedi hekimimiz ve bu bulaila olma ihtimali çok yüksek dedi özel hastanedeki doktor augumentin verdi 2X5 ml ama aile hekimimix bu durumda önermedi devlet hastanesinde kontrolümüz vardı bugün ordaki doktorumuz da idrar tahlillerimi tekrar etti ve kültürü verdik hemşire bana sadece sil dedi bende ıslak mendille doldurup aldım ne kadar steril olduğu şüpheli ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama idrar koku yada huzursuzluk vs fark etmedim.
G

Gamze N. A.

12 Eylül 2025 18:41
İdrar kültürü için bölgenin batikon ile silinip alınması gerekiyor. Ayrıca kız çocuklarında idrar kültürü çok güvenilir sonuç vermeyebiliyor steril idrar sonda ile alınmadığı sürece.
S

Sema E.

12 Eylül 2025 18:41
Uzman değilim ama bebeğim iki kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ilk yatista bizden tahlil ve kültür istenmişti ben almıştım sonuçlar sikintiliydi yatış verdiler ve sonra hep kendileri sondayla aldılar steril bir şekilde batikonla silip
S

Songül Ş.

12 Eylül 2025 18:43
Bizim değerlerimiz çok yüksek değil ve ben steril almadım bu yüzden de antibiyotik vermek istemiyorum en azından beni uyarabilirlerdi eve getirip yıkar altını açar öyle alırdım çok basit bir şekilde antibiyotik yazılıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir