İdrar Kacirma

105 görüntüleme
S

Sema

11 Ağustos 2026 08:11
Vajinal dogum yapali 4 aya yaklaştı hala arada idrar kacirma durumu oluyor bu gecici bisey mi. Kegel egzersizi de yapiyorum. Yaşayan atlatan var mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Ağustos 2026 08:28
İdrar Kaçırma Sorunu ve Çözümler

Vajinal doğumdan sonra idrar kaçırma sorunu, birçok kadının karşılaştığı bir problemdir. Bu durum, doğum sırasında pelvik taban kaslarının zayıflamasından kaynaklanabilir.

Bu durumun geçici mi yoksa kalıcı mı olacağı, birkaç faktöre bağlıdır:

1. Pelvik taban kaslarının zayıflama düzeyi: Doğum sırasında kasların ne kadar zarar gördüğü önemlidir.
2. Kegel egzersizi: Yaptığınız Kegel egzersizleri, kasların güçlenmesine yardımcı olabilir.
3. Zamana bağlı iyileşme: Vücudun iyileşme süreci önemlidir.

İdrar kaçırma sorununu çözmek için şunları deneyebilirsiniz:

1. Kegel egzersizlerini düzenli olarak yapmaya devam edin. Bu, pelvik taban kaslarınızı güçlendirecek ve idrar kaçırma sorununu azaltacaktır.
2. Pelvik taban kaslarınızı güçlendirmek için fizyoterapiden yararlanın. Bir uzmandan yardım alarak, doğru egzersizleri yapabilirsiniz.
3. Beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri yapın. Kabızlık, öksürük gibi sorunları kontrol altına almak, idrar kaçırma sorununu azaltabilir.

İdrar kaçırma sorunu yaşayan birçok kadın, bu sorunu aşmayı başarmıştır. Sabırlı olun ve bir uzmandan yardım alın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sema

12 Ağustos 2026 09:54
Ne kadar zaman da geçmezse sorun olur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir