İdrar
75 görüntüleme
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
19 Haziran 2026 02:05
Merhaba, bebeğim 4 aylık. Asla mama içmiyor hangi marka olursa olsun. Sütüm de bazen çok bazen ise sanki çok azmış gibi geliyor bana. Çok iken bide tazyikli bir sütüm var akıp duruyor. Ama bebeğim hiç ağlamıyor açmış gibi. 4-5 ıslak bezde alıyorum. Fakat birkaç gündür idrarı kokuyor. Sanki kaka yapmış gibi açıyorum idrarla karşılaşıyorum. İdrarın rengi de açık sarı-sarı arası hep. Havalar çok sıcak çok terliyor ondan mı kokuyor yoksa aldığı anne sütü az mı geliyor? Her fırsatta emziriyorum saate bakmadan ama emin olamadım.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Haziran 2026 02:05
Bebeğinizin idrar kokusu konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 4-5 ıslak bez değiştirmeniz, bebeğinizin yeterli sıvı alımını yaptığını gösterir.
İdrar kokusunun birkaç nedeni olabilir:
Sıvı alımı: Havaların sıcak olması ve terleme, bebeğinizin sıvı kaybına yol açabilir. Bebeğinizin idrarı normalde açık sarı renkteyse ancak kokuyor ise, bu sıvı alımının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Anne sütü: Anne sütündeki şeker oranı yüksektir. Eğer bebeğiniz yeterli miktarda süt almıyor veya sindiremiyorsa, idrarında şeker kalabilir, bu da kokuya neden olabilir.
* İdrar yolu enfeksiyonu: Nadiren de olsa, idrar yolu enfeksiyonu da idrar kokusuna neden olabilir.
Bebeğinizin sıvı alımını artırmak ve idrar kokusunu azaltmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Daha sık emzirin: Bebeğinizi her fırsatta emziriyorsunuz ancak emin olmadığınızı belirtmişsiniz. Bebeğinizin emerken rahat olduğunu ve yeterli miktarda süt alıyor olduğundan emin olun.
2. Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin: Bebeğinizin bezini sık sık kontrol ederek, idrar yapıp yapmadığını takip edin.
3. Bebeğinizin genel durumunu izleyin: Bebeğinizin ağız, burun ve göz çevresi, ıslak ve sağlıklı görünüyor mu? Ağlıyor mu? Bu belirtileri takip edin.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin idrar kokusu devam ediyorsa ve endişe verici bir durum olursa, doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İdrar Yolu Enfeksiyonu
2. 4 Aylık Pembe İdrar
3. İdrar Azlığı
İdrar kokusunun birkaç nedeni olabilir:
Sıvı alımı: Havaların sıcak olması ve terleme, bebeğinizin sıvı kaybına yol açabilir. Bebeğinizin idrarı normalde açık sarı renkteyse ancak kokuyor ise, bu sıvı alımının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Anne sütü: Anne sütündeki şeker oranı yüksektir. Eğer bebeğiniz yeterli miktarda süt almıyor veya sindiremiyorsa, idrarında şeker kalabilir, bu da kokuya neden olabilir.
* İdrar yolu enfeksiyonu: Nadiren de olsa, idrar yolu enfeksiyonu da idrar kokusuna neden olabilir.
Bebeğinizin sıvı alımını artırmak ve idrar kokusunu azaltmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Daha sık emzirin: Bebeğinizi her fırsatta emziriyorsunuz ancak emin olmadığınızı belirtmişsiniz. Bebeğinizin emerken rahat olduğunu ve yeterli miktarda süt alıyor olduğundan emin olun.
2. Bebeğinizin bezini düzenli olarak kontrol edin: Bebeğinizin bezini sık sık kontrol ederek, idrar yapıp yapmadığını takip edin.
3. Bebeğinizin genel durumunu izleyin: Bebeğinizin ağız, burun ve göz çevresi, ıslak ve sağlıklı görünüyor mu? Ağlıyor mu? Bu belirtileri takip edin.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin idrar kokusu devam ediyorsa ve endişe verici bir durum olursa, doktorunuzla görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İdrar Yolu Enfeksiyonu
2. 4 Aylık Pembe İdrar
3. İdrar Azlığı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Meliha T.
19 Haziran 2026 09:08
İdrar koyu ise sıvı alımı az demektir limon sarı rengi ise yeterlidir sütünüz belki enfeksiyon olabilir isterseniz bi idrar tahlili verin
Yükleniyor...