İdeal Sünnet Zamanı Ne Zaman ?

751 görüntüleme
G

Gözde ..

4 Ağustos 2026 17:40
Oğlum tam 7 aylık oldu. Şimdiye kadar sürekli erteledik çünkü çok zor bir bebekti hala öyle ama bu işin de kaçışı yok. Bir an önce yaptırıp kurtulmak mı yoksa büyümesini mi beklemeliyim? Bazı yerlerde ilk 6 ay yada 6 yaşından sonra diyorlar. Geç mi kalmışız? Yaptırayım mı 6 yaşını bekleyeyim mi ?
Gül H. A.

Gül H. A.

4 Ağustos 2026 18:32
Ben oğlumu 3 buçuk aylıkken yaptırdık. Daha dönemiyordu. 1 hafta içinde iyileşti. Bana göre ne kadar erken o kadar daha iyi
Z

Zahide.

4 Ağustos 2026 20:28
Benim oğlumda 9.5 aylık sünnet ettirmeyi şuan düşünmüyorum benim düşünceme göre erken dönemde yapılan sünnet işlemlerinin ileriki yaşamında ne gibi sonuçlar getireciğini bilmiyorum o yüzden erken dönem düşünmedim
G

Gözde ..

4 Ağustos 2026 20:31
Zahide.
Benim oğlumda 9.5 aylık sünnet ettirmeyi şuan düşünmüyorum benim düşünceme göre erken dönemde yapılan sünnet işlemlerinin ileriki yaşamında ne gibi sonuçlar getireciğini bilmiyorum o yüzden erken dönem düşünmedim
Ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz
Z

Zahide.

4 Ağustos 2026 21:40
6 yaş gibi bunun öneri almak amaçlı bi doktor kontrolüne götürmeyi düşünüyorum ama erken dönem kesinlikle düşünmüyorum
U

Umut S.

4 Ağustos 2026 21:46
Emeklemeye başlamadıysa bence yine de geç sayılmaz bizim dört aylıkken yapıldı . Peygamber sünneti oldu . İki tane işeme deliği varmış . Biri derinin altındaydı iyi ki erkenden yaptık bu sayede iki delikten biri kapatıldı sünnet sayesinde fark edildi
G

Gül Y.

4 Ağustos 2026 21:46
Ben ameliyathane hemşiresiyim bir yaşından önce sünnet etmeyen cerrahlar var ki erken dönemde sünnet ettirmemek en doğrusu sonradan problem yaşayan çok çocuk oluyor sadece Üroloji anlamında değil tamamen bayıltılmasalar da Az da olsa anestezi alıyorlar daha gelişmemiş bir vücutta ciddi reaksiyonlar gelişebiliyor evet erken yapılan sünnette çocuk daha dönmediği için elini penisine götüremediği için yarası çabuk iyileşiyor ama bu bebeğe de yazık etmek gibi geliyor bana sonuçta ameliyat acısını çekiyor ama dile getiremiyor ve elini bile acıyan yerine götüremiyor 1 yaşla 2 yaş arası yaptırmak için en uygunu yoksa 6 yaşından sonrasına kalması gerekiyor çocuk fallik döneme girdiği için
G

Gözde ..

4 Ağustos 2026 22:16
Gül Yıldız
Ben ameliyathane hemşiresiyim bir yaşından önce sünnet etmeyen cerrahlar var ki erken dönemde sünnet ettirmemek en doğrusu sonradan problem yaşayan çok çocuk oluyor sadece Üroloji anlamında değil tamamen bayıltılmasalar da Az da olsa anestezi alıyorlar daha gelişmemiş bir vücutta ciddi reaksiyonlar gelişebiliyor evet erken yapılan sünnette çocuk daha dönmediği için elini penisine götüremediği için yarası çabuk iyileşiyor ama bu bebeğe de yazık etmek gibi geliyor bana sonuçta ameliyat acısını çekiyor ama dile getiremiyor ve elini bile acıyan yerine götüremiyor 1 yaşla 2 yaş arası yaptırmak için en uygunu yoksa 6 yaşından sonrasına kalması gerekiyor çocuk fallik döneme girdiği için
6 yaşından sonrası doğru mu peki travma olur mu çocukta acaba
G

Gül Y.

4 Ağustos 2026 22:21
Gözde
6 yaşından sonrası doğru mu peki travma olur mu çocukta acaba
Bunda bir çok etken var ameliyatın nasıl geçtiği çocuğun penise nasılbir anlam yüklediği ailenin sünneti ne olarak nasıl anlattığı gibi benim oğlum şu an 11 aylık 20 aylık gibi olduğunda kendini biraz daha ifade edebiliyorken ama çok da hatırlamayacağı bir yaşta yaptırmayı düşünüyorum
E

Emel Y.

10 Ağustos 2026 22:54
Benim oğlum 4 yaşında doktor 2 yaşına kadar yaptırabilirsiniz yoksa 6 yaşını beklemelisiniz dedi oğlumda da hastane fobisi olduğu için daha fazla korku yaşamaması için 6 yaşını beklemeyi uygun gördük
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir