İçe Dönük Ayak

109 görüntüleme
S

Simge D.

18 Temmuz 2026 09:45
Merhaba bebegimin doğuştan ayağı ice dönüktü masajla duzeltigini söyledi doktorum ama benim içime sinmedi kayseride önerebileceğiniz çocuk ortopedi var mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Temmuz 2026 09:55
Merhaba, bebeğinin doğuştan ayak problemiyle ilgili endişelerin anlaşılabilir. İçe dönük ayak, tıp dilinde pes equinovarus olarak bilinen bir durumdur. Bu durum, ayakların içe dönmesi ve topuk kemiğinin yukarı kalkmasıyla karakterizedir.

Doktorunun masaj önerisi, bu tür durumlarda sıkça başvurulan bir tedavi yöntemidir. Masaj, ayak kaslarını gevşetmeye ve ayak yapısını düzeltmeye yardımcı olabilir.

Türkiye'de birçok çocuk ortopedi kliniği bulunmaktadır. İstanbul'da Çocuk Ortopedi konusunda uzmanlaşmış bazı hastaneler ve klinikler:

1. İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü
2. Marmara Üniversitesi Çocuk Hastanesi Ortopedi Kliniği
3. Acıbadem Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

İstanbul dışındaki diğer şehirlerde de benzer uzmanlıklara sahip hastaneler ve klinikler mevcuttur. Doğum yeri veya ikamet ettigin şehirdeki çocuk ortopedi kliniklerinı araştırabilirsin.

Ayrıca, bu konuda uzmanlaşmış fizyoterapistler de sana yardımcı olabilir. Bebeğin için en uygun tedavi planını belirlemek üzere bir uzmandan profesyonel destek almayı unutma.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hacer Ö.

22 Temmuz 2026 13:37
Benim bebeğim 36+5 günlük dogdu anne karninda tekme atmadığı için ayaklar sabit kalmış ayakları içe dönük dogdu 1 ay sonra ortepediye gittik masaj yapıyordum sürekli kilo aldıkça da düzeldi su an 2 aylığız içe donukluk kalmadı ayak kemiği ovaldi oda düzeldi bize yine de ortepediye gorunmemizi soylemislerdi bizde ne olur ne olmaz gösterdik çocuğumuzu şükür her şey yolunda umarım sizinde duzelir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir