İç Dökme

155 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Nisan 2026 14:09
Birkaç gündür ciddi anlamda hayatıma devam etmekte çok zorlanıyorum. Çoğu mesajlara dönüş yapamıyorum danışanlarımı ileri tarihe öteledim.

Çünkü şu an aşı konuşmak, gelecek planlamak bana çok zor geliyor. Küçücük çocuklar kendi yaşıtları tarafından katlediliyor. Bir tarafım öldüren de çocuk dese de diğer tarafım ona acımıyor. Meslek hayatım gereği çok fazla ölüm gördüm. Yaralanma, intihar, cinayet.. psikolojim bu tarz şeylere alışık. Fakat bu bambaşka bir durum. Kendi 1 yaşındaki oğlumu büyütürken geleceğe onu nasıl hazırlarım sorusunu geçtim acil durumlarda ne yapmalı nereye kaçmalı ona ne öğretmeliyim derdine düştüm.

Silah güç demek, güçlü görünmek demek. Trabzonlu bir babaya sahibim hayatımda bildiğim tanıdığım tüm yakınlarımın ruhsatlı silahı oldu hiç birini bellerinde görmedim çıkartıp hava attıklarına şahit olmadım. 7 yıldır hayatımda olan 2.5 yıldır evli olduğum canım kocamın mesleği gereği silahı var doğuda kritik bir görevde olmasına rağmen daha 1 kere sivil hayatında silahını gözümle görmedim. Babam hiç erkek çocuğudur diye erkek kardeşimi poligona götürmedi.

Erkektir yapar ya da aslan oğlum bunu da öğretsin diyen kimseleri hayatımda tutmadım. Kız çocukları daha çok pohpohlanmalı diyen bir ailede büyüdüm.

Bunun yanı sıra daha önce hayatımda olan hakim,savcı,asker arkadaşlarımızdan evime oturmaya gelip silahını belinden çıkarıp koltuğun yan tarafına koyan, dışarıda tshirtünü belinin içine sokup orada silahının olduğumu gösteren tipler de gördüm ki şu an hayatımda değiller.

Öldürenin de çocuk olduğuna kolay etkilenebilir olduğuna kendimi ikna etmiyorum. Şiddetle de anne babasını suçluyorum. Bir çocuğu yetiştirmek ne demek buradaki tüm ebeveynler çok iyi biliyor yeri geliyor aşısı için bile burada saatlerce fikir çatışması yaşıyoruz. Emek emek büyüttüğünüz evladınız okuldayken psikopat bir yaşıtı onu öldürüyor.

Bunları buraya uzun uzun yazdım çünkü sizden ricam etrafınızda silahı, gücü, makam, mevki vs güzelleyen kim varsa ne olur uzaklaşın uzaklaştırın. Sizin için sıradan olan o video oyunlar, videolar bir çocuk için meta olabiliyor. Çocuğunuzda hiç görmediğiniz davranışlar başladıysa hemen bir profesyonelden destek alın. İnsanın kolu kırıldığı gibi ruhu da hastalanabilir.

Yarın psikiystrik bir vaka olmayacağımın garantisi yok hiç birimizin yok.

Başınızı şişirdiysem çok özür dilerim. Ama düşünmeden edemiyorum. Hepinizin çok bilinçli olduğunu burada olmanızdan dolayı biliyorum. O nedenle böyle insanlardan ne kadar uzak tutarsak kendimizi o kadar güvende olacağız.

Üzüleceğiniz hiçbir olay yaşanmaması, sağlıkla ve mutlulukla kalan ömrümüzü devam ettirmeyi temenni ederim.

Sevgiler..

Uzm. Hemşire Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Tuba

Tuba

17 Nisan 2026 14:17
Çocuk sahibi oldugunda istemsiz bir endişe yükleniyor insana böyle olayları duydukça gördükçe ve yaşadıkça dahada korkar oldum bir çocuk okuttum çok zor şartlarda korkularda liseye geçince kafamın içindeki herşey 10 a katlandı okulların sıkı bi denetimden geçmesi şart rehberlik servisinin sorun gördügü çocukları zorunlu tedaviye göndermesi şart. Güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması şart aksi taktirde bu olayları daha çok yaşarız şimdi 7aylık bir bebegim daha var büyüdüügünde nasıl bütün bunları unutup onu okula gönderecegim bilmiyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Nisan 2026 14:19
Tuba
Çocuk sahibi oldugunda istemsiz bir endişe yükleniyor insana böyle olayları duydukça gördükçe ve yaşadıkça dahada korkar oldum bir çocuk okuttum çok zor şartlarda korkularda liseye geçince kafamın içindeki herşey 10 a katlandı okulların sıkı bi denetimden geçmesi şart rehberlik servisinin sorun gördügü çocukları zorunlu tedaviye göndermesi şart. Güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması şart aksi taktirde bu olayları daha çok yaşarız şimdi 7aylık bir bebegim daha var büyüdüügünde nasıl bütün bunları unutup onu okula gönderecegim bilmiyorum
Rehberlik servisi etkisi yadsınamaz tabii ama çocuğunuzda bir problem mi var bunu anne baba anlar. Bakın hep aynı şeyler ; bilgisayardaydı , İngilizce bilmiyorum İngilizce konuşuyordu, psikoloğa götürdüm uyumu zor olur dedi. Hikayelere bakınca aslında bağıra bağıra gelmiş olay :(
Afranur K.

Afranur K.

17 Nisan 2026 14:23
Ben sadece şuna inanmak istiyorum, bizler bunları gördükçe kendi yetiştirdiğimiz nesli bu yanlışlardan uzak yetiştirmeye çalışacağız. Bu sayede çocuklarımız kendi yaşıtları ve kendi etrafı güvenli hale gelecek.

İnşallah herkes gerekli dersi çıkartır, o suçlu bu suçlu demek yerine kendi yetiştirdiği evladının sorumluluğunu üstüne alıp doğru bakımı veren bir nesil ile Yanyana olacaklar. 🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Nisan 2026 14:25
Afranur Keskin
Ben sadece şuna inanmak istiyorum, bizler bunları gördükçe kendi yetiştirdiğimiz nesli bu yanlışlardan uzak yetiştirmeye çalışacağız. Bu sayede çocuklarımız kendi yaşıtları ve kendi etrafı güvenli hale gelecek.

İnşallah herkes gerekli dersi çıkartır, o suçlu bu suçlu demek yerine kendi yetiştirdiği evladının sorumluluğunu üstüne alış doğru bakımı veren bir nesil ile Yanyana olacaklar. 🙏🏻
Tek temennimiz bu gerçekten. Zaten umudumuz olmasa yaşayamayız varoluşumuz gereği. Yine de insan bazen kendini paramparça hissediyor. Geçekten hiçbir şey yapasım gelmiyor
Tuba

Tuba

17 Nisan 2026 14:30
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Rehberlik servisi etkisi yadsınamaz tabii ama çocuğunuzda bir problem mi var bunu anne baba anlar. Bakın hep aynı şeyler ; bilgisayardaydı , İngilizce bilmiyorum İngilizce konuşuyordu, psikoloğa götürdüm uyumu zor olur dedi. Hikayelere bakınca aslında bağıra bağıra gelmiş olay :(
Ben okul hayatımız boyunca çocugunu bir kezde aa poroblem var ben bi götüreyim ozaman dedigini görmedim aksine dayak yiyen zorbalanan çocugumu götürmek zorunda kaldım. Rehberlikle yaptıgımız konulmada tam şu şekildeydi evet çocuk çok problemli ama dışlayamaz eger dışlarsak 600 ögrencinin 80 kalır okulda dedi şok geçirdim bu konuşmayı duyunca idare herşeyin farkında ama yasa koyucular birşey yapmadıdıgı için onların elinden birşey gelmez
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Nisan 2026 14:33
Tuba
Ben okul hayatımız boyunca çocugunu bir kezde aa poroblem var ben bi götüreyim ozaman dedigini görmedim aksine dayak yiyen zorbalanan çocugumu götürmek zorunda kaldım. Rehberlikle yaptıgımız konulmada tam şu şekildeydi evet çocuk çok problemli ama dışlayamaz eger dışlarsak 600 ögrencinin 80 kalır okulda dedi şok geçirdim bu konuşmayı duyunca idare herşeyin farkında ama yasa koyucular birşey yapmadıdıgı için onların elinden birşey gelmez
İşte söylediğim şey bu zorbalayan çocuğun anne babası sizce bilmiyor mu çocuğunun ne olduğunu ? Evet herkesi korur evladını. Oğlum ileride ne yaparsa yapsın benim oğlum lakin başkasının özgürlük sınırına girdiği an kendi özgürlüğünün bittiğini öğrenecek durumda yetişmesi gerekli. Ben oğlum istediğini yapar dersem ya da okuldan beni çağırıp oğlunuz şunu yaptı dediklerinde sağa sola öğretmen müdür şikayet edersem benim çocuğumu adam etmeye çalışmak yerine zorbaladığı çocuğu anormal gösterirler. Anlattığım problem tam olarak bu işte
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir