Huzursuz Bebek
108 görüntüleme

Ayşegül A.
18 Haziran 2025 11:28
Merhabalar.33 günlük erkek bebeğim dk 2290.şuan 2800 kg.geçen hfta 2500 dü doktorumuz kilo alımı düşük kaldı dedi mamaya başladık perşembe günü.perşembe gününden pazartesiye 300 gram almış.sağlık ocağı ölçününe göre.mamaya başladığımz günden beri çok huzursuz bi bebek oldu.huyu çok değişti.dünden beri sürekli ağlıyor ve gündüz toplasak 1 saat uyumuyordur.kucakta ve memede uyuyor kesik kesik.çoğu zaman kucakta bile sakinleştiremiyoruz.günlük 3 kere mama veriyoruz.çok huysuz olunca 30 cc daha ekleme yapıyorz.60 cc veriyoruz istediği için 3 seferde.mamadan dolayı mı böyle değişti anlamadık.memede emerken duruyor sadece.memeden ayrıldığında kucakta uyumaya devam ediyor.daldı sanıp yatağına koyuyoruz ama anında uyanıyor ve çok fzla ağlıyor.yemek yemeye zor fırsatımız oluyor.çok yorulduk.neyi var bilmiyoruz.sakinleşmiyor.mamadan önce böyle değildi gündüz 2 kere uyuyordu yine zor olsa bile.gece uyuyabiliyor.zor uyandırıyorum hatta gece.ne yapmamız gerekiyor.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
18 Haziran 2025 16:26
Açıkçası çocuğumuzun özelinde bunu konuşarak ve gözlemleyerek gitmek lazım fakat doğduğu kiloya göre gayet güzel kilo adam gibi beyniniz olduğunu söyleyebilirim. Genelde bu tarz çok az uyudu iddia edilen bebeklerin çok uzun süre meyvede kaldıklarına şahit oluyoruz. Mehmet’e bebeğin uzun kalması bebeğin bir sıkıntısı olduğu ve yardım almak için yanınızda durmak istediği şeklinde algılanmalı.

Ayşegül A.
19 Haziran 2025 02:31
Memede kalma süresi 15-25 dakka arası ama son dakkalarda memede uyuyor.5 dakkası net uyuyordur.uyandıramıyorum.memeyi kendi bırakıyor ve kucakta uyumaya devam ediyor.gazı çıkarmak için omzumuza aldığımz anda ağlamaya başlıyor.yatağına koyamıyoruz kucakta ve memede durmayı istiyor.gazını çıkartamıyoruz belki de gazı var.ama gazı var ise meme ve kucakta da durar mı blmiyorum.2-3 saate bir emerken her saat başı memeye almak zorunda oluyorm tek sakinleştiği yer orası.nefesi kesilcekmiş gibi ağlıyor hocam korkuyoruz nöbet geçirecek diye.canı çok yanıyormuş gibi ağlıyor.gece çok rahat uyuyor gündüz ile bir problemimiz var 😅 ve hocam 34 günlük olduk artık gündüz ve gece beslenme aralıklarını kaç saatte bir yapmalıyım.cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.