Hocam Önemli

231 görüntüleme
B

Burcu G.

21 Haziran 2025 08:37
Merhaba hocam. Bebeğim 4 aylık. Sadece salıncakta sallanarak uyuyor. Salıncak durduğunda uyanıyor yanından hiç ayrılamıyorum. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.
Y

Yıldız Ü. ..

21 Haziran 2025 08:39
Bebeğiniz destekli uykuya alışmış muhtemelen yavaş yavaş desteksiz olarak ayırmanız lazım yıpratıcı bir süreç olacaktır ama ayırmanız lazım salıncakdan aynı durum başıma geldi çünkü
B

Burcu G.

21 Haziran 2025 08:56
Nasıl yapacağımı bilmiyorum siz nasıl yaptınız
E

Ebru İ.

21 Haziran 2025 08:59
Benimde 5 aylık aynı şekilde sadece kucağımda uyuyor ne yapacağımı bilmiyorum
M

Merve S. ..

5 Temmuz 2025 09:03
Merhabalar, benim bebeğim de sallanarak uyuyordu. Kademeli olarak sallamayı bırakabilirsiniz işe yarıyor. İlk günler yine sallayın tam uykuya dalmak üzereyken yavaşlatın sallamayı, buna alıştıktan sonra yine 5 6 gün uykuya dalmadan önce sallamayı bırakın. Buna da alışınca sadece yatağa koyduğunuzda sallayın uyku moduna geçince bırakın derken derken bir bakmışsınız sallanmaya gerek olmadan uyuyor. Bu alışma sürecinde ağlar ya da mız mızlanırsa başını okşamak piş piş demek, poposuna hafif hafif piş piş yapmak da işe yarar. Kucağınıza alıp sakinleştirip sonra beşiğine bırakmak da işe yarayabilir. Ben sallamayı kademeli olarak azaltarak bıraktım. Çok hızlı sallıyorsanız eğer önce sallamayı yavaşlatarak başlamanız daha iyi olacaktır. Ben zaten çok yavaş sallıyordum o yüzden direkt uykuya dalmadan sallamayı keserek başladım. Bir kaç hafta içinde sallanmadan uyur hale geldi. Kolaylıklar diliyorum şimdiden:)
B

Burcu G.

5 Temmuz 2025 09:51
Bunu deneyeceğim inşallah işe yarar teşekkürler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir