Hocam Lütfen Görün Psikolojim Bozuldu

312 görüntüleme
S

Semra

17 Temmuz 2025 18:38
9 ay 11 günlük erkek bebek sosyal gülümse ve göz temasi var. Adina çoğu zaman bakıyor. Gel deyince kollarını açıp gelir. Alkış yapıyor ama ben deyince değil kendi kendine yapar, bay bay hala yapmaz. Emekleme veya bir yereden tutunup kalkma yok, desteksiz oturuyor. Her iki taraftan dönüyor. Ellinde oyuncakları alıyor ve ağzına götürüyor sonra sallanıyor. Oyuncaklardan çabuk sıkılıyor ve bırakıyor. Beni çok endişelenen şey ellerini bütün gün kuş uçurmus gibi hareket ediyor. Ellinde bir oyuncak vs olmayınca yani boş olduğunda hep yapar. Yani çoğu zaman ellerini o şekilde hareket eder. O hareketi yapmamak için illaki ellinde bir şey vermek ya da dikkatini dağıtmam gerekir. Ellerini o şekilde yapınca görünce sesleniyorumve dikkatini dağitiyorum ve o şekilde bırakır yoksa bişey yapmazsam ellerini o şekilde bütün gün hareket eder. Odadan ben gittiğimde ağlamıyor.
S

Sibel Ç.

17 Temmuz 2025 18:42
Benim de oğlum 8 ay 10 günlük oyuncaklarla dediğiniz gibi arası yok babıldama var gel gel yapıyor alkış yapmaya çalışıyor bu ara sürekli kucakta ve çok hareketli emekleme yok sürekli tutunup kalkmak istiyor ama oda öyle ellerini sürekli bacağına vurur bende merak ediyorum bunu yapmak bazen hoşuna gidiyor yaptığında gülüyor
S

Semra

17 Temmuz 2025 19:10
Beni endişelenen şey sürekli yapmasi çünkü bebekler heyecanlanınca yapmasi normal. Benimki ise boş olduğunda hep yapar. Fazla uyaran olmadiği ve sıkıldığı için mi yapar bilmiyorum.
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

18 Temmuz 2025 06:19
Bebeğinizin sosyal gülümsemesi, göz teması ve ismine tepki verme gibi güçlü sosyal etkileşimleri, otizm endişelerini büyük ölçüde hafifletir. "Kuş uçuyormuş gibi el hareketleri" ise bebeklikte sıkça görülen, kendini rahatlatma veya duyusal keşif amaçlı tekrarlayıcı davranışlar olabilir ve tek başına cogu zaman ciddi bir sorun anlamına gelmez. Motor gelişimdeki farklılıklar da her bebeğin kendi hızında ilerlediğini gösterir. Ebeveyn olarak; Sizin yaşadığınız stres için ise bir çocuk gelişim uzmanı veya psikologdan destek almanız, hem kendiniz hem de bebeğiniz için en doğru adım olabilir. Bu durumu kaygı haline getirmiş olabilirsiniz. Gördüğünüz, duyduğunuz her belirti ve semptomu bebeğinizde arayıp, tekrar tekrar kaygınızı besliyor olabilirsiniz.
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 18:03
Semra hanım bebeğinizde sosyal gülümseme ve göz teması olması kıymetli, bay bay yapmaması şu an gecikme olarak nitelendirilmez fakat el çırpma hareketini zorla bıraktırma noktası değerlendirilebilir. Çocuk doktorunuzla bu gözleminizi paylaştınız mı?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir