Hocam Lütfen Bakar Mısınız? Çok Endişeliyim.

426 görüntüleme
A

Aslihan Ö.

22 Haziran 2025 18:07
Erkek bebek. Doğum kilosu 3050, boy 49 cm.
Her ay kilo alımı ve boy gelişimi iyiyken 5.ay kontrolünde 60 gram almış, boy 5 cm uzamış.

Sadece anne sütü alıyor. Mama kabul etmiyor zaten. Aç olduğuna dair bir işaret yok. Uykuları uzun ve gün içerisinde neşeli.

Doktor kilosu doğum kilosuna göre iyi, sorun değil diyor ama son ay kilo almaması ne kadar normal?

Su an kilosu 7360, boy 69 cm.
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 19:08
lütfen yardımcı olabilir misiniz? yarın menenjit ve rota aşıları 2. dozları yapılacak. bu durumda aşıyı yapmak güvenli mi yoksa ertelemeli miyiz?
S

Sinem S.

24 Haziran 2025 19:29
Benim bebeğimde 5.ayda kilo almadı neredeyse yarın kontrolu var
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 19:32
bizim muayeneyi yapan doktor sorun yok dedi ama bana hiç normal gelmiyor.

sık sık sıvı kaka yapıyor ama ishal denilebilecek bir sekilde sık kakası yok. günde en fazla 2 kez kaka yapıyor. bulunduğum sehir dolayısıyla iyi bir hastaneye erişim imkanım da yok su an. günlerdir çok stresliyim
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 20:02
⬆️
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:04
Benim bebeğim doğum kilosu 2900 49 cm şuan 5.5 aylık 6.500 ve doktor normal dedi ayrıca bebekler büyüdükçe az kilo almaya başlıyor bence değerleriniz normal endişelenmeyin bende çok üzülüyordum.
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:06
İçinize kurt düşürmek istemem fakat mukuslu kaka sorunu bizde de mevcut alerjik bir bebek olabilir eğer emziriyordanız yediklerinizden geçer süt alerjisi olabilir yeri geliyor 2-3 kaka alıyorum ve sıvı asla pütürlü değil mama kabul etmiyor gastrolojiye bir gösterin şuan çok yaygın alerjik rahatsızlıklar.
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 20:06
yalnız bahsettiğimiz 60 gram. en az 200 gram almalı deniliyor bu aylarda. boyu uzamış. zaten bebeğimin görüntüsünden zayıfladığını anlamıştım ama boyu uzuyor diye düsündüm. tartıda 60 gram görmek beni korkuttu.

bulunduğum sehirde ulaşabileceğim iyi bir doktor yok. bebeğimin doğduğunda muayenesini yapan doktora ulaştım ve asla normal olmadığını, takip gerektirdiğini söyledi. ne yapacağımı şaşırdım.

@Gamze Demirtaş
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:07
Doktor takibindeyiz ve alerjik çocuklar daha zayıf olabilir demişlerdi
D

Dilek D.

24 Haziran 2025 20:08
Boya gitmıs 1 ayda 5 cm çok güzel kılosuda iyi maşallah hoca daha ıyı bılır ama takmayın çok bence
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 20:09
@Gamze Demirtaş alerji belirtisi de yok ama. ciltte döküntü, kanlı kaka vs yok. mukuslu kaka da görmedim. bazen günde bir kez sıvı kaka yapıyor. doktor fazla beslenmeye bağlı olabileceğini söyledi.

ve bebeğim görece huzurlu bir bebek yani öyle sebepsiz huzursuzluğu vs de yok. kakasını gayet rahat yapıyor vs
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:10
Emdirmeden önce biraz sütünüzü akıtın ön süt fazla kilo aldırmaz(tabii o da yararlı fakat ön süt ve arka süt dengesizliği diye bir şey var’mış)bebeğin kilo alabilmesi için arka sütü yeterince alması ve uzun süre emmesi gerektiğine dair bir bilgi okumuştum.
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 20:10
@Dilek Dokudur

evet ayına göre kilosu zaten iyi ama bu ayda sadece 60 gram alması beni endişelendirdi. her yerde en az 200 gram almalı yazıyor.
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:11
ön sütte biraz kaka yeşil olur
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 20:11
@Gamze Demirtaş

3 gündür sürekli emziriyorum. uyusa bile o memeyi bırakmadan memeden ayırmıyorum.
A

Aslihan Ö.

24 Haziran 2025 20:12
kakasında yesil yok. komple sarı kakası. hatta muayene sırasında kakasını yapınca doktor kakası güzel demişti.
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:12
bence her ay 200 gr alması gerekmez bu aylardan sonra yavaşlıyor kilo alımı tabii siz bilirsiniz başka bir doktor görüşü de çok önemli
G

Gamze D. ..

24 Haziran 2025 20:13
Aaa çok iyi o zaman
M

Melike K.

24 Haziran 2025 20:15
Aslıhan Hanım ben hocanın bir videosunda şunu dinlemiştim yanılmıyorsam. Bebek en son ay az gram almış. Ama önceki aylarda güzel almışsa biz o zamana kadarki ortalamaya bakarız. Sorun var demek için bir sonraki ayı bekleriz gibi sanırım demişti. İçinizi ferah tutun. Yağlı süt kısmını yani son sütü içirmek için sabırlı olun derim ki kilosu artsın
M

Melike K.

24 Haziran 2025 20:17
https://youtube.com/shorts/ZcdF2ynPhuU?si=R6A2azj4BItnzjx0
M

Melike K.

24 Haziran 2025 20:17
Bu sizi aydınlatır sanırım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir