Hirschsprung Hastalığı

335 görüntüleme
B

Büşra Ç.

21 Ağustos 2026 13:05
Bebeğim 1 yaşında. Doğumdan yaklaşık 41 saat sonra ilk kakasını yapmıştı ama daha sonra her gün yaptı kakasını 2-3 aylık olana kadar hemen hemen. Sadece anne sütüyle beslendi ilk 6 ay. Anne sütü aldığı dönemlerde 15-20 günde bir kaka yapıyordu ama karnı yumuşaktı rahatsızlığı yoktu yaptığında da katı değil normal ve ağrısız yapıyordu. Ek gıdaya geçtikten sonra sert dışkılama başladı 1 hafta 10 gün aralıklarla yapıyordu doktora gittik Dulcosoft başladı ilacı düzenli kullanmadım ama ona rağmen 1 hafta kadar her gün kaka yapmıştı daha sonra ilacı içiremediğin için duphalac kullanmaya başladık onda da başladıktan 2 gün sonra yaptı 1 hafta sonra yeniden yaptı yine seyrek. Bugün çocuk cerrahisine götürdüm bir hastalık varmış o olabilir kesin var demiyorum ama ihtimal dedi. Öyle bir ihtimal var mı? Araştırdığım zaman hiç iyi şeyler görmedim çok korkuyorum
F

Fatma S. S.

21 Ağustos 2026 14:01
Çok geçmiş olsun. Benim oğlum Kasım 2022 doğumlu. Doğumdan sonra hiç kaka çıkışı olmadı ve özel hastane mağduru olarak kaka yapmamasina rağmen yaptı diye isaretlenip çıkışımız yapıldı. 3. Gün kusma ve emmeme karnında aşırı sislikten acile gittik. Sonrasında biyopsi vs derken hirschsprung teşhisi aldı. 31. Gününde de operasyon geçirdi. Oğlumun 1/3 bağırsakları alındı ve sonrası malesef zor bir süreç. Bez bırakma vs için çok kötü şeyler söylediler ama 3.5 yaşında bezini bıraktı. Pirtla çok hafif kaka kaçışı yaşıyor. Ve maalesef en zoru bitmeyen pişik (kanamalı şekilde) ama hepsinin bir çözümü var. Şu anki sorunumuz da sanırım popo içi fissur onunla alakalı tekrar bir doktor kontrolü ve varsa minik bir operasyon geçirebilir. Ama bizim en büyük duamız bir tedavisinin olması ve tedavi ettiriyor olabilmemiz. Ankara'da ikamet ediyorsanız eğer doktor tavsiyeside de bulunabilirim. Şimdiden geçmiş olsun 
B

Büşra Ç.

21 Ağustos 2026 14:04
Çok teşekkür ediyorum öncelikle. Bizde karın şişliği kusma ve emmeme olmadı hiçbir zaman çok şükür. Tanı nasıl kondu tam olarak
F

Fatma S. S.

21 Ağustos 2026 14:07
Tam tanı için biyopsi yapıldı.
B

Büşra Ç.

21 Ağustos 2026 14:08
Bizim durumumuzda böyle bir ihtimal var mıdır bilmiyorum açıkçası çok da endişeliyim maalesef Tokatta yaşıyorum ama gerekirse Ankara’ya da gelebiliriz
F

Fatma S. S.

21 Ağustos 2026 14:14
Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesinde Mujdem hoca ve ekibi ameliyat yaptı normalde stoma açıyorlardi bu ameliyatta ama oglumunki anüse yakın olduğu için stoma açılmadan direk anusten yapıldı büyük şansımızdi Mujdem hoca. Aynı şekilde Hacettepe üniversitesinde Tutku hoca da takip ediyor. Onu da önerebilirim. Ya da direk özele gitmek isterseniz de Aydın hoca var. Hepsi birbirinden değerli ve gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz hocalar.
B

Büşra Ç.

21 Ağustos 2026 14:15
Öncesinde ilaçlı röntgen çekildi mi acaba biyopsi öncesi
F

Fatma S. S.

21 Ağustos 2026 14:31
Yok hayır. Bizim öykümüz farklı olduğu için de belki böyle bir yol izlemiş olabilirler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir