Hırıltı
176 görüntüleme
C
Canan B.
12 Mart 2026 10:13
Merhaba oglum 2 ay 24 gunluk 35 haftalık dogdu ve 21 gun kuvezde kaldı burnunda bır hırıltı ve boğazında sankı bısey varmıs gıbı 3 tane cocuk doktoru gormesıne rağmen bu hırıltıya kaynaklı bırsey söylemediler sankı boğazında bırsey kalmıs cıkaramıyor gıbı uyurken bu sesler yok oluyor uyanık oldugu zaman ara ara bu sesler oluyor acaba neden
G
Gizem D. G.
12 Mart 2026 10:49
Benimde oğlumda aynı sorun var. Gerçekten sebebini merak ediyorum.
E
Ece N. Ö.
12 Mart 2026 12:14
Benimde kızım 35 hafta prematüre doğdu. 50 gün küvezde kaldı. Şuan aynı şekilde boğazında hırıltı var. Gittiğimiz doktorlar ciğerden olmadığını burnuna 3 saate bir serum fizyolojik damlatmamızı ve odayı 50 nem civarında tutmamızı söyledi. Bunları yapmamıza rağmen hırıltı geçmedi uyku ve beslenmesi etkileniyor.
Y
Yaren
18 Mart 2026 07:10
Benimde kızımda var. 35 haftalık doğdu. Beş gündür burun tıkanıklığı yaşıyoruz. Serum suyuyla burun yıkama ve nebülizatörle hava veriyorum ilaçlı. Ama düzelme olmadı hiç. Ne yapmam lazım düzelmesi için.
C
Ceren İ.
19 Mart 2026 22:42
2.5 aylık kızım Prematüre aynı problem var doktorumuz burun kanallarının çok dar olduğunu söylemişti bir de reflü kaynaklı olabilir onlarda en ufak bir tıkanıklık bile ses çıkartıyor gırtlakları bizimkinden yumuşak bundan kaynaklı olabileceğini de okumuştum ciğerlerinde problem yoksa çokta dert etmeyin 6 ay civarı azalarak geçeceğini söylemişti doktorum 🙏🏻
M
Melis Y.
21 Mart 2026 14:04
Bizde de var aynı hırıltı ama sürekli değil. Ben çok dert etmedim büyüdükçe geçer diye
T
Tuba Ö.
25 Mart 2026 00:46
Benim oğlum da prematüre bebek.
Çoğu zaman hırıltısı farkediliyor.
Pediatrik nöroloji doktoru laringomalezi olduğunu söyledi. Prematürelerde genelde olan bir durum. 1 yaş civarı geçmesi beklenir.
Pediatrik nöroloji doktoru laringomalezi olduğunu söyledi. Prematürelerde genelde olan bir durum. 1 yaş civarı geçmesi beklenir.
B
Berçem Ü.
25 Mart 2026 02:53
Öncelikle merhaba çok geçmiş olsun
Benim oğlum 31 haftalık doğdu 2 ay küvezde kaldı ve eve getirdiğim ilk ansan itibaren yaklaşık 9 ay asla hırıltılı geçmedi sürekli burnundan ve göğsünden ses geliyordu
Bronşit oldu üç defa geçti fakat tekrarlıyordu
Nefes alamıyordu her nefesi aldığında da hırıltı sesi geliyordu burnundan
gitmediğim doktor göstermediğim özel klinikler kalmadı
Tek bulduğumuz çözüm yani biziz uyguladığımız yöntem şu şekildi
Günde 3 kez burun temizliği
Ve 2 kez aspiratörle burun temizliği
Ekstra soğuk buhar verdik burnuna
Ve en önemlisi odada nemlendirici açtık
En sonunda oğlum şuan 1 yaşında azalma oluyor mu tabiki oluyor ama benim oğlum alerjik bir çocuk olduğu için ara ara tekrarlıyor bu şikayetler
Bunlar dışında tabiki bitkisel yollarla çözüm aradık doktora danışmadan uygulamadık
Eğer burundan hırıltı sesi geliyorsa ve nefes almakta zorluk çekiyorsa bana ulaşın sizlere yöntem sunayım
Benim oğlum 31 haftalık doğdu 2 ay küvezde kaldı ve eve getirdiğim ilk ansan itibaren yaklaşık 9 ay asla hırıltılı geçmedi sürekli burnundan ve göğsünden ses geliyordu
Bronşit oldu üç defa geçti fakat tekrarlıyordu
Nefes alamıyordu her nefesi aldığında da hırıltı sesi geliyordu burnundan
gitmediğim doktor göstermediğim özel klinikler kalmadı
Tek bulduğumuz çözüm yani biziz uyguladığımız yöntem şu şekildi
Günde 3 kez burun temizliği
Ve 2 kez aspiratörle burun temizliği
Ekstra soğuk buhar verdik burnuna
Ve en önemlisi odada nemlendirici açtık
En sonunda oğlum şuan 1 yaşında azalma oluyor mu tabiki oluyor ama benim oğlum alerjik bir çocuk olduğu için ara ara tekrarlıyor bu şikayetler
Bunlar dışında tabiki bitkisel yollarla çözüm aradık doktora danışmadan uygulamadık
Eğer burundan hırıltı sesi geliyorsa ve nefes almakta zorluk çekiyorsa bana ulaşın sizlere yöntem sunayım
C
Cemre T.
25 Mart 2026 13:20
Benim oğlum da prematüre bebek.
https://youtube.com/shorts/cDF1oHwGvm8?si=Si2sdi1EOzSptbmQ
Videoya bakabilirsiniz, buna benzer bir ses olabilir.