Hipoalerjenik Emziren Anne Beslenmesi

33 görüntüleme
E

Eda K. ..

4 Şubat 2026 13:15
Bebeğim 2 ay 20 günlük. Kızımın [15.günden](15.günden) itibaren gaz sancılarına eşlik eden çığlık ve ıkınmaları vardı. Kaka aralıkları ise 5,7,10,14 gün gibi uzadı. Takip eden doktoru gaz atsın kaka yapsın diye sapsimplex, aguline filan verdi ama bunlar sancılarını daha da artırdı. Hatta tahlil sonuçlarına bakmadan suprax ve flagyl verdi antibiyotik olarak.

Sadece anne sütü alıyor ve üçüncü ay ortasına kadar kilo alımı iyiydi. Son bir bir buçuk haftadır hiç kilo almadı. Bu yüzden başka doktora görmesi için götürdüm. Alerjik bebek tanısı kondu. IgE ve EOS değerleri üst değerin üç kat üzerinde çıkmış.

Bana diyet verdi doktor. Dün itibariyle başladım. Süt, kuruyemiş, kırmızı, orman ve turuncu meyveler ve bazı sebze grupları iki hafta yasaklı. Dana eti ve balık da.

Buraya eklemem gereken başka bir şey var mı diye sormak istedim. Her emzirmeden sonra süt mide ve bağırsaktan geçerken kıyametler kopuyor içli içli ağlıyor dayanamıyorum. Kızıma asit içiriyor gibi hissediyorum. Mide ve bağırsağında ödem olmuş doktorun dediğine göre. Hızla dışarı attığı için sütü vücut ne kilo alıyor ne kaka yapıyor.

Çok çaresiz hissediyorum.
Y

Yağmur

4 Şubat 2026 13:40
Canım Eda 🌸 yazdıkların hakkında her hangi bir tecrübem yok ama yazmak istedim üzülme annelik çok zor ama aynı zamanda çok mükemmel bir duygu tabi hastalanacak ağlayacak ateşlenecek ama büyüyecek belki sen onun bu hallerini unutacaksın ama onun için mükemmel bir anne olduğunu unutmayacaksın, anneler her şeyin en iyisini bilir yapar çünkü. Geçmiş olsun bebişin tez zamanda toparlanır inşallah 🙏
H

Hilal O.

4 Şubat 2026 13:52
Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede çözüme ulaşır. Benim sütüm de bebeğime yaramıyor. Bebeğim şuan 12 haftalık her emdiğinde kusuyor ve gaz sancısı çekiyor. Ben de süt diyeti yapıyorum ve her yiyeceğim şey gaz yapıyor mu diye kontrol ederek yiyorum. Aynı zamanda hipp organic combiotic mama veriyorum günde 2 kez. sindirimi kolaylaştırıyor ve kakasını gazını daha rahat çıkarmasına yardımcı oluyor. Siz de araştırıp ve doktorunuza danışıp deneyebilirsiniz belki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir