Hiperlaktasyon ve Mastit
78 görüntüleme
N
Nagihan A. ..
23 Haziran 2025 05:29
Bebeğim 5 aylık ilk çocuğumda da çok fazlaydı sütüm. Bunda da öyle ve iki gündür göğsüm ağrıyordu bugün kızarma başlamış. O memeyi emzirmeye çalışıyorum sıklıkla ama çocuk da fazla sütten dolayı tıkanıyor. Çok ciddi ağrı yapıyor şu an. Evde ne yapabilirim yola çıkacağım uçağım var hastaneye bugünlük gidemiyorum cevap verirseniz sevinirim hocam, teşekkürler
M
Melisa A.
23 Haziran 2025 05:56
Bence ilk önce ılık suyla duş alın sonra pompa ile sağım yapın. Sağım yaparken nemlendirici veya yağ yardımıyla göğsünüze masaj yapın tıkalı olan kanalları açmaya yardımcı olur. Düzenli bir şekilde sağım yaparsanız biraz da olsa hafifler. Ben de aynı durumu yaşıyorum bazen, ön sütü sağıp arka sütü emmesini sağlıyorum tıkanmaması için
N
Nagihan A. ..
23 Haziran 2025 06:03
Cevabınız için çok teşekkür ederim. İlk sütü sağıp dökeyim sanırım onu içmese daha iyi şu an. Zeytinyağı iş görür umarım kimyasal sürmek istemiyorum ince çatlak da var sanırım ucunda
M
Melisa A.
23 Haziran 2025 06:10
Rica ederim. Bence de ilk sütü dökebilirsiniz, masaj için zeytinyağı iyi olur ama ucuna değdirmeyin belki bebek için farklı bir tat olur emmek istemez. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede rahatsızlığınız geçer, günlük hayatı çok etkiliyor o ağrı bilirim