Hiperlaktasyon Süt Fışkırması

101 görüntüleme
Ş

Şevval

3 Nisan 2026 16:20
Arkadaşlar sütüm azdı mochi giyilebilir pompa kullanıyodum yeterli çekemediğini farkettim lansinoh manuel pompayı aldım kullnmaya başladıkktan sonra sütüm arttı hemde kısa bi sürede. Ancak şuan sütüm fışkırıyor. Yatarak emziriyorum elimle makas yapıyorum, yan dönüp emziriyorum, üstüme alarak emziriyorım ancak bunları dışarda yapamam ve bunlara rağmen boğazına süt kaçıyor meme reddi yapmasından korkuyorum, ağlıyor sinirleniyor sakinleştirmek zaman alıyor sakinleştirip tekrar teklif ediyorum bazen tutuyor bazen tutmuyor, ancak acıktığını anlıyorum inanılmaz zorlanıyorum ne yapabilirim gerçekten çok zor bi durum. Şurda bir kaç hafta önce keşke mememden süt fışkırsada çocuğuma yetse diyodum şimdi fazla fazla geliyor ve fışkırıyor. Ön sağım yapıyorum ama emzirme boyu bu fışkırma devam ediyor. Dua ederken dikkatli olalım anneler 😕 bu arada 8hafta 1 günlüğüz. 6-10.haftalarda böyle olup sonrasında toparlıyor diyenlerde var 🥲
Emel C.

Emel C.

3 Nisan 2026 16:30
Meme olgunluğu olduğunda geçiyor diye biliyorum öncesinde sayım yapıyormuşsunuz zaten onu çoğaltabilirsiniz belki ay ne güzel ya o kadar mutlu oldumki çok sütunuz olmasına benim sütüm az geliyordu bebegim hiç emmedi 3 ay cabaladim sonra kesildi umarım bir cozum bulursunuz güzelce emer miniğiniz
E

Esra K.

3 Nisan 2026 16:50
Bu duruma benzer durum yaşadığımda emzirme danışmanı bir süre sağımı bırak demişti. Ben bir süre sağımı bıraktım düzeldi ya da çocuk alıştı, büyüdükçe tolere edebiliyormuş bebekler.
Zehra B. Ö.

Zehra B. Ö.

4 Nisan 2026 11:51
Tek memeyi 2 3 kere artık art arda emzirmeyi duymuştum ilk önce ikisini de komple boşaltana kadar sağıyosun bu öğün emdi diğer öğün yine aynı meme diğer öğün yine aynı meme ama bu sırada öbür memeden sadece ön sağım yapılıp sonra diğer memeden devam şeklinde Osman Gönülalın videolarında olması lazım detayları için bakabilirsin ben beceremedim 6 ay oldu hala yatıyoruz
Ş

Şevval

4 Nisan 2026 12:13

Zehra Betül Özmen

Tek memeyi 2 3 kere artık art arda emzirmeyi duymuştum ilk önce ikisini de komple boşaltana kadar sağıyosun bu öğün emdi diğer öğün yine aynı meme diğer öğün yine aynı meme ama bu sırada öbür memeden sadece ön sağım yapılıp sonra diğer memeden devam şeklinde Osman Gönülalın videolarında olması lazım detayları için bakabilirsin ben beceremedim 6 ay oldu hala yatıyoruz

Ya o kadar zor ki dışarıya çıkma durumumuz bile kısıtlanacak zaten bi döngüdeyiz zor geçiriyorum hala alışmaya çalışıyorum. Üstüne birde gazın zirve dönemindeyiz. Aşılar başladığında ne yapacağım diye düşünüyorum. Sorun şu ki emzirme boyu devam editor bu fışkırma yanda yatasam amudada kalksam
Zehra B. Ö.

Zehra B. Ö.

4 Nisan 2026 12:26

Şevval

Ya o kadar zor ki dışarıya çıkma durumumuz bile kısıtlanacak zaten bi döngüdeyiz zor geçiriyorum hala alışmaya çalışıyorum. Üstüne birde gazın zirve dönemindeyiz. Aşılar başladığında ne yapacağım diye düşünüyorum. Sorun şu ki emzirme boyu devam editor bu fışkırma yanda yatasam amudada kalksam

O kadar iyi anlıyorum ki ama önceliğiniz bu olsun çünkü bu hem gaz sorunu hem kaka sorunu bir sürü soruna sebebiyet veriyor süt diyeti yaptırdılar bana boşu boşuna ve ben bilmiyordum uzakta ve tek başımayım zor yoldan öğrendim bir an önce emzirme danışmanına görünün ama bahsettiğim videoyu da bir dinleyip deneyin
Ş

Şevval

4 Nisan 2026 13:42

Zehra Betül Özmen

O kadar iyi anlıyorum ki ama önceliğiniz bu olsun çünkü bu hem gaz sorunu hem kaka sorunu bir sürü soruna sebebiyet veriyor süt diyeti yaptırdılar bana boşu boşuna ve ben bilmiyordum uzakta ve tek başımayım zor yoldan öğrendim bir an önce emzirme danışmanına görünün ama bahsettiğim videoyu da bir dinleyip deneyin

Emzirme danışmanına danıştım dün daha hastahanedeydim oda bana makas yap geri yaslan dedi, bunlarla olmuyor ne yaparsam yapıyım yinede fışkırıyor dedim. Bunun bir ilacı yok anca yatabilirsin üzerine alabilirsin veya makas yapbilirsin dedi bide o kadar bilgisizler ki ek gıdaya geçene kadar idare etceksiniz o zaman dedi. Önden gelen sütünü sağ difrize at diyor. Olay sağıp atmak değil ki doğru düzgün emmeyi sağlamak. Çocuğu boğmamak. Yani akıl tutulması herkes bişey diyor. Siz dışarıda bu durumu nasıl tolere ediyosunuz örneğin bir avmde emzirme odasında uzanmaya mı çalışıyorsunuz yoksa mama mı veya sağılmış anne sütü mü veriyorsunuz?
Zehra B. Ö.

Zehra B. Ö.

4 Nisan 2026 16:11

Şevval

Emzirme danışmanına danıştım dün daha hastahanedeydim oda bana makas yap geri yaslan dedi, bunlarla olmuyor ne yaparsam yapıyım yinede fışkırıyor dedim. Bunun bir ilacı yok anca yatabilirsin üzerine alabilirsin veya makas yapbilirsin dedi bide o kadar bilgisizler ki ek gıdaya geçene kadar idare etceksiniz o zaman dedi. Önden gelen sütünü sağ difrize at diyor. Olay sağıp atmak değil ki doğru düzgün emmeyi sağlamak. Çocuğu boğmamak. Yani akıl tutulması herkes bişey diyor. Siz dışarıda bu durumu nasıl tolere ediyosunuz örneğin bir avmde emzirme odasında uzanmaya mı çalışıyorsunuz yoksa mama mı veya sağılmış anne sütü mü veriyorsunuz?

Biraz cebelleşerek oluyor bir önceki emzirdiğim memeden emziriyorum tekrar o zaman daha az boğuluyor benimki muhtemelen sizinki kadar fazla değil benim bildiğim eğer gerçekten çok çok fazla süt varsa bana kadın doğum doktoru genel cerrahiye görün süt azaltmak için ilaç veriyor falan demişti bir de adaçayı kullanılıyormuş azaltmak için ama ben korktum içmeye ya komple kesersem diye
Zehra B. Ö.

Zehra B. Ö.

4 Nisan 2026 16:14
İşini gerçekten severek ve bilerek yapan insan bulmak zor ben de ilk meme tutturamadığım için emzirme danışmanıyla çalışmıştım hiçbir sorun yok çocuk inat ediyor dediler huyu öyle falan dediler 2 ay tutturamadım sağarak verdim 2 aydan sonra akış hızını biraz daha kabullendi ama tabi yine de boğuluyordu ama ona rağmen kavga ede ede tuttu
İ

İnci K.

4 Nisan 2026 16:52
Benim oğlum 15 haftalik bende ilk haftadan itibaren süt fışkırması ile uğraşıyorum ama Bi çözümü yok maalesef her türlü emzirme pozisyonunu denedim olmadı kadin doğum doktorum ilaç kullanamazsın ama adacayi iç dedi onu da yaptım ama oda fayda etmedi sürekli tıkanıyor emerken yüreğim ağzımda emziriyorum dışarıya çıkarken sağdığım sütten alıyorum yanıma biberon ile verirken rahat oluyo ben blok emzirme ile biraz olsa azalttım bu durumu gün boyu aynı göğsümü veriyorum sağım yapmıyorum gerekirse elle sagiyorum makine ile sagmadq sütün taziyi çoğalıyor blok aynı göğsü verirken zaten o diğer gogsunuzden sütün fazlası akiyo ve sizi üzmek istemem ama bana da büyüdükçe düzelir dediler maalesef düzelmedi 1 haftadır bizde meme reddi yaşıyoruz ben mama ya geçmeyi düşünüyorum artık Allah yardımcınız olsun 🤲
Ş

Şevval

4 Nisan 2026 19:32

İnci Karaca

Benim oğlum 15 haftalik bende ilk haftadan itibaren süt fışkırması ile uğraşıyorum ama Bi çözümü yok maalesef her türlü emzirme pozisyonunu denedim olmadı kadin doğum doktorum ilaç kullanamazsın ama adacayi iç dedi onu da yaptım ama oda fayda etmedi sürekli tıkanıyor emerken yüreğim ağzımda emziriyorum dışarıya çıkarken sağdığım sütten alıyorum yanıma biberon ile verirken rahat oluyo ben blok emzirme ile biraz olsa azalttım bu durumu gün boyu aynı göğsümü veriyorum sağım yapmıyorum gerekirse elle sagiyorum makine ile sagmadq sütün taziyi çoğalıyor blok aynı göğsü verirken zaten o diğer gogsunuzden sütün fazlası akiyo ve sizi üzmek istemem ama bana da büyüdükçe düzelir dediler maalesef düzelmedi 1 haftadır bizde meme reddi yaşıyoruz ben mama ya geçmeyi düşünüyorum artık Allah yardımcınız olsun 爐

Gerçekten sütün az gelmesi kadar çok gelmeside sorun bende şuan iki memeyide sağıp boşalttım Osman hocanın dediği gibi ve yalnızca bir memeyi verdim gün içinde de hep aynı memeyi vermeye devam edicem. Az önce daha rahat emdi boğulma vs olmadı. Bu arada bir video izlemiştim yine bir doktorun dediği. Süt ile kolay kolay bir çocuk boğulmazmış öksürüyorsa müdahale etmeyin öksürmüyorsa ilk yardım uygulayın. Ben tıkandıp öksürdüğünde kesinlikle çevirmiyorum vurmuyorum bir sorun yaşamadım ana olmak çok zormuş Allah hepimize yardım etsin 🥲
Ş

Şevval

4 Nisan 2026 19:33

Zehra Betül Özmen

İşini gerçekten severek ve bilerek yapan insan bulmak zor ben de ilk meme tutturamadığım için emzirme danışmanıyla çalışmıştım hiçbir sorun yok çocuk inat ediyor dediler huyu öyle falan dediler 2 ay tutturamadım sağarak verdim 2 aydan sonra akış hızını biraz daha kabullendi ama tabi yine de boğuluyordu ama ona rağmen kavga ede ede tuttu

Dediğiniz gibi videoyu izledim ve ona uygun yapıyorum emzirme yaptım rahat emdi Allaha şükür inşallah devam eder bu durum çok teşekkür ederim 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir