Hiperlaktasyon mu Letdown mı Bilmiyorum
99 görüntüleme
B
Beyza N. Ç.
24 Şubat 2026 00:37
Bebeğim 50 günlük doğduğundan ber emzirme problemi yaşıyorum. Emzirme danışmanı ile de çalıştım. Soğuk torba koyup damarları daraltmayı da yaptım, önden süt de sağdım, yatarakta denedim yok bi ara düzene girdi gibi ama şu son 3 4 gündür tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Bebek ağzını kapatıp da emme işlemini gerçekleştirmiyo bi türlü ağlıyo kasılıyo kendini çekiyor. Bu işin bir çözümü yok mu yada bi süresi şu an sağıp biberonla vermeye başladım tekrar. Başa döndüm ne yapmam gerek bilmiyorum
Ö
Özge T.
24 Şubat 2026 00:40
Instagramda emzirenanne çok iyi bu konularda bi bakın isterseniz
B
Beyza N. Ç.
24 Şubat 2026 00:42
Bakmıştım ama hepsi hemen hemen aynı şeyleri söylüyor. Ve denediğim şeyler

Afranur K.
24 Şubat 2026 01:06
Hiperlaktasyon tekrarlıyor , aynı uygulamaları , el ile önden sağım, aynı memeyi 2-3 kez üst üste vermek vs. Yine uygulayın.
Biz 5. Ayımıza gireceğiz maalesef hala bir göğüsten emzirirken diğerinden akıyor ve ön sütüm tazyikli. Bebeğim biraz tolore etti ben nüks edince hızlıca müdahale ediyorum vs. Böyle böyle devam ediyorum.
Biberona hemen dönmeyin ama önce meme reddi ve anneyle-bebek teması azalması ile de süt azalması yaşanabilir
Biz 5. Ayımıza gireceğiz maalesef hala bir göğüsten emzirirken diğerinden akıyor ve ön sütüm tazyikli. Bebeğim biraz tolore etti ben nüks edince hızlıca müdahale ediyorum vs. Böyle böyle devam ediyorum.
Biberona hemen dönmeyin ama önce meme reddi ve anneyle-bebek teması azalması ile de süt azalması yaşanabilir
B
Beyza N. Ç.
24 Şubat 2026 03:43
Hiperlaktasyon tekrarlıyor , aynı uygulamaları , el ile önden sağım, aynı memeyi 2-3 kez üst üste vermek vs. Yine uygulayın.

Afranur K.
24 Şubat 2026 06:22
Sütün az olduğunu düşünmüyorum hiperlaktasyonda değil büyük ihtimal tazyikli süt problemi Afranur hanım biberon bi yerde vermek zorunda kalıyorum çünkü aç kalıyor ve ağlıyor. Bazen kendimi rahatlatmak için biberondan vermekte öcü değil doyması için mecbursun diyorum öyle değil mi
Biberon tabi ki öcü değil sadece meme reddini arttırdığını söylüyor doktorlar. Bu sizin nasıl bir yöntemle gitmek istediğinizle alakalı, ben red yaşamaya başladığımda doktorla mamayı vs. De konuştum çünkü kilo kaybı yaşamıştık orada doktor kendisi bana sordu, emzirmeye devam etmek istiyor musun yoksa tercihin emzirmemek yönünde de olur mu? Ben emzirmeye devam etmek istediğim için biberonu kesinlikle bırakıyorsun , enjektör ya da plastik kaşıkla kenardan destek vererek, memeni de önden el ile sağımla terbiye ederek yoluna devam ediyorsun demişti.
Bu arada sütünüzün az olduğunu düşünmüyorum zaten, hızlı akış problemi var. Süt gelmesindeki temel kurallardan biri anne ile bebeğin kanguru bakımında yani tem tene temasta olması, işte biberon burada sıkıntı oluşturuyor, hiç bir makine ile sağımınız bebeğinizin emil gücü kadar olmuyor bir de 3-4. Aydan sonra artık memede depo süt olmuyor bebeğiniz emdikçe süt geliyor. Zaten görmüşsünüzdür bir çok anne meme yumuşaması mı sütüm mü azaldı diye soru soruyor burada. Çoğunluğu da meme terbiyesi aslında, bebeklerinin emme durumuna göre süt üretiliyor.

Afranur K.
24 Şubat 2026 06:27
Bu arada aslında burada önemli bir detay var siz ne hissediyordunuz? Bu durum yorucu olmaya başladıysa sizin için öncelik sizsinizdir, yolunuza kendinizi en konforlu hissettiğiniz şekilde devam edin. Henüz hormonlarınız, vücudunuz çok yorgun ve dalgalı kendinizi yıpratmayacak yolu seçmelisiniz.
Bebeğiniz değerli ama ona en iyi bakımı verecek olan sizin bedenen ve ruhen iyi olması da çok kıymetli. 💕
Bebeğiniz değerli ama ona en iyi bakımı verecek olan sizin bedenen ve ruhen iyi olması da çok kıymetli. 💕
B
Beyza N. Ç.
24 Şubat 2026 15:10
Çok teşekkür ederim. Evet başından beri çok yoruldum emzirme saatleri artık travma oldu diyebilirim. Tabiki de anne sütünü vermeyi çok istiyorum ama böyle giderse sağarak vericem ve ne kadar dayanır süt bilemiyorum