Hiperlaktasyon mu?
139 görüntüleme
G
Gigi
3 Ağustos 2025 16:32
Osman hocanın hiperlaktasyon videosunu şu semptomları gözleyince detaylı izledim:
1.emzirirken diğer memeden süt geliyor. Hatta gün içinde evde iş yapar dolaşırken bile süt iniyor.
2.bazen süt kanallarım aşırı dolu tıkalı oluyor sıcak kompres yapıyorum.
3.bebeğim emerken ilk tutmada öksürüyor boğazına kaçıyor.
4.bazen yeşil sulu kakası var ama herhangi bi enfeksiyon vs yok
Sadece fışkırır sütü gözleyemedim bebeğimi çekip bakmadım bir kaç kere elle sıktığımda fışkırır gibi oldu ama tam değil.
Beni şüpheye düşürenlerse:
1. Bebeğim 20-26 gün arası hiç kilo almadı mama başlandı.
2. Bazen bebeğimin emme isteğine yetişemiyorum 2 saatte bir emmek istediği bazı günler mama veriyorum. Memelerde artık süt olmuyor.
Mama başlandıktan sonra bebeğimin kilo alımına kafayı taktım ya açsa diye. Hiperlaktasyonda kilo alması lazımdı. Mama+ akan sütleri vermeye de başladım kilo aldı. Bu semptomların varlığında bebek güzel emmeyebilirmiş. Önsüt çok alıp gazlı, uykusuz dolaylı kilo alımı az olabilirmiş??
Doğru teşhisi koyabilme ve bebeğimi doğru tekniklerle emzirmem konusunda yardımcı olur musunuz?
1.emzirirken diğer memeden süt geliyor. Hatta gün içinde evde iş yapar dolaşırken bile süt iniyor.
2.bazen süt kanallarım aşırı dolu tıkalı oluyor sıcak kompres yapıyorum.
3.bebeğim emerken ilk tutmada öksürüyor boğazına kaçıyor.
4.bazen yeşil sulu kakası var ama herhangi bi enfeksiyon vs yok
Sadece fışkırır sütü gözleyemedim bebeğimi çekip bakmadım bir kaç kere elle sıktığımda fışkırır gibi oldu ama tam değil.
Beni şüpheye düşürenlerse:
1. Bebeğim 20-26 gün arası hiç kilo almadı mama başlandı.
2. Bazen bebeğimin emme isteğine yetişemiyorum 2 saatte bir emmek istediği bazı günler mama veriyorum. Memelerde artık süt olmuyor.
Mama başlandıktan sonra bebeğimin kilo alımına kafayı taktım ya açsa diye. Hiperlaktasyonda kilo alması lazımdı. Mama+ akan sütleri vermeye de başladım kilo aldı. Bu semptomların varlığında bebek güzel emmeyebilirmiş. Önsüt çok alıp gazlı, uykusuz dolaylı kilo alımı az olabilirmiş??
Doğru teşhisi koyabilme ve bebeğimi doğru tekniklerle emzirmem konusunda yardımcı olur musunuz?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
3 Ağustos 2025 16:40
Açtığınız iki başlığıda inceledim, kafanız çok karışmış süreç sizi zorluyor gibi duruyor. Buradan yardımcı olmak pek sağlıklı olmaz, birebir emzirme danışmanlığı almanızı öneririm. Kendim için söylemiyorum, seçtiğiniz birinden belirli aralıkla görüntülü destek, günlük mesajla takip edecek şekilde 2-3 haftalık bir danışmanlık alın. Maddi imkan sağlayamıyorsanız devlet hastanelerinde gebe okulları bazılarında laktasyon poliklinikleri var oralarla yüz yüze görüşün. Sizin için daha iyi olur.
S
Semanur Ş.
3 Ağustos 2025 17:27
Eğer ön sütü çok alıyorsa zaten kilo alımı olmaz ön sütü aldığı içinde doymuyor ve sürekli acıkıyor hiperlaktasyon bende de vardı ilk başlarda biraz sağıp ondan sonra emzirirdim yağlı sütü içsin diye sonra memeler terbiyelendi normale döndü mama takviyeniz aslında boşuna gibi çünkü sütünüz var sadece doğru sütü verememişsiniz mesela bir memeyi emzirdiniz ya diğer emzirmeyide o memeden başlayın
M
Mervenur Ç. Ö. ..
3 Ağustos 2025 19:03
Her hiperlaktasyon maalesef kilo aldırmıyor 😭 bebeğiniz sütün başını emip süt hızlı geldiği için hemen doyuyorsa sütün yağlı kısmını alamıyor
Ş
Şengül T. C. ..
7 Ağustos 2025 19:49
Bebeğin emmesiyle de mi alakalı bilmiyorum ikizlerim var oğlumun kilo alımı iyi ama kızım ona göre az alıyor kiloyu emerken kızım hep genzine kaçırıyor ve çabuk bırakıyor memeyi arkasından sütü sıktığımda hala ön süt geliyor koyu süte geçmemiş oluyor ve 3dür kakası köpük şeklinde emip emip bırakıyor 2-3 dk sonra rahat emiyor çektiğinde sütün hızlı aktığını görebiliyorum