Hiperlaktasyon- Meme Reddi

281 görüntüleme
A

Aysun B.

17 Ekim 2025 22:14
Bebeğim 45 günlük ilk günden beri süt tazyikli geliyor ama emmede zorlansa da meme reddi yapmamıştı. Şimdi sadece 5 dk emiyor ve sonra emmek istemiyor sürekli ağlıyor ama emziği alıyor. Sütü sağıp biberonla verdim yine de emmedi. Bunun dışında bez sayısında değişiklik yaşamadık,m bu bir meme reddi mi bebeğim doyuyor mu bilmiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz
Ş

Şenay T.

17 Ekim 2025 22:23
Biberon işine bence hiç girmeyin. Emebiliyor hiç bozmayın. O 5dk lar yeterli zaten bez sayısı değişmemiş. Kilo alımı da iyiyse acıktıkça emip emip gide gele doyuracaktır kendini. Benim bebeğim de öyle, tazyikli süt emiyor mu doyuyor mu diyene kadar 10 aylık oldu.
F

FNK

17 Ekim 2025 22:23
Bende aynı durumu yaşadım yaklaşık 3.5 -4 ay boyunca emzirdikten sonra biberonla süt verdim sonra yavaş yavaş biberonu bıraktım ilk zamanlar yine ağlıyordu aynı şekilde emzik verince sakinleşiyordu bende doymayacağını düşünerek sık emzirmeye çalıştım biberonu kestim sonrada emdikten sonra emzik vermek yerine konuştum dolaştırdım kafasını dağıttım şu an 6.5 aylık en fazla 7-8 dk emiyordur zorlamıyorum isterse tekrar veriyorum
E

Emine E. ..

17 Ekim 2025 22:41
Biberon kesinlikle verme aynı sorunu yaşadım emzirdikten sonra buzluğa koyduğun bi bezi atletin üzerinden 5 dk beklet her iki meme için de yap normale döne ir günde 2 kez yap ama kontrollü ol sütün dururmrna göre hareket et
S

Selin

11 Nisan 2026 13:14
Merhaba, bebeğim 45 günlük aynı durumu yaşıyorum. Bir çözüm bulabildiniz mi? 5 taş çatlasın zorlarsam farklı pozisyonlarda 10 dk emiyor sürekli aranıyor ama memeye ağlıyor. Emzikle susuyor genelde. Biberonu da içiyor ağlıyo tekrar içiyo bırakıyor 30-40 ml sütü 10 dakikada biberonda anca bitiriyor bazen bitirmiyor almıyor bile.
A

Aysun B.

11 Nisan 2026 13:33
O zaman çözüm bulamamıştım 7,5 aylık şu an ve hala en fazla 10 dk emiyor bu aya kadar bu şekilde geldik mama vermedim. Doymasa tekrar ister alır diye düşünerek zorlamadım ve süreci böyle yönettim. (Zorladığımda memeyi daha çok reddediyordu)Naçizane tavsiyem zorlamamanız ve biberon vermemeniz ama en iyisini bebeğin annesi olarak siz bilirsiniz ❤️
S

Selin

12 Nisan 2026 20:17
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ❤️ peki kilo alımı vs nasıl oldu? Ben de zorlamıyorum sadece farklı pozisyonları deniyorum almazsa bırakıyorum, emmediği mememi sağıyorum onu veriyorum bazen onu içiyor bazen içmiyor.
S

Selin

12 Nisan 2026 20:20
Bir de kaç saatte bir emiyordu hatırlıyor musunuz? Benimkisi kolay kolay kendi kalkan bir bebek değil doğduğundan beri ben uyandırıyorum ortalama 3 saatte bir kaldırıyorum 3bucuk 4leri bulduğu oluyor gıkı çıkmıyor. Geceleri de 5-6 saatlere kadar uyuyor. Şu haftaya kadar güzel kilo alımı oldu ama 1 haftadır bu süreçte olduğumuz için henüz göremiyorum kilo alımını.
S

Seda F. Ş.

13 Nisan 2026 01:47
Benim bebeğimde 50 günlük 40 güne kadar hiç sorun yoktu ama 6. Haftaya girdikten sonra akşam 6 dan sonra ağlama krizine giriyor asla memeyi almıyor 5 dk emiyor sonra ağlıyor. Gündüz hiçbir sorunu yok. Çok üzülüyorum aç kalıyor diye. Sizde yaşadınız mı bu şekilde sorun
A

Aysun B.

13 Nisan 2026 02:18

Selin

Bir de kaç saatte bir emiyordu hatırlıyor musunuz? Benimkisi kolay kolay kendi kalkan bir bebek değil doğduğundan beri ben uyandırıyorum ortalama 3 saatte bir kaldırıyorum 3bucuk 4leri bulduğu oluyor gıkı çıkmıyor. Geceleri de 5-6 saatlere kadar uyuyor. Şu haftaya kadar güzel kilo alımı oldu ama 1 haftadır bu süreçte olduğumuz için henüz göremiyorum kilo alımını.

3 saatte bir emziriyordum geçtiği de oluyordu sizin bebeğinize çok benzerdi. Kilo alımı da normal seyrinde devam etti bir değişiklik olmadı. Dr kontrol ettiğinde bir sorun görmezse mamaya başlatmaz bence
A

Aysun B.

13 Nisan 2026 02:21

Seda Fırat Şimşek

Benim bebeğimde 50 günlük 40 güne kadar hiç sorun yoktu ama 6. Haftaya girdikten sonra akşam 6 dan sonra ağlama krizine giriyor asla memeyi almıyor 5 dk emiyor sonra ağlıyor. Gündüz hiçbir sorunu yok. Çok üzülüyorum aç kalıyor diye. Sizde yaşadınız mı bu şekilde sorun

Aç olsa uyuyamaz eğer geceleri uyuyorsa sorunun üstüne fazla düşmeyin derim. Ama meme reddiyle beraber uyku sorunu da baş gösterdiyse doktorunuza danışın derim. Naçizane tavsiyem karanlık ve bebeğinizle yalnızken sessiz bir ortamda emzirmeyi deneyin biz biraz da böyle almıştık❤️
S

Seda F. Ş.

13 Nisan 2026 04:22
Uykusu çok güzel ya hiçbir sorun yok uyuyup kalkınca emiyor ama tam uyanken geceleri başlı başına sorun
S

Selin

13 Nisan 2026 08:19

Aysun Binici

3 saatte bir emziriyordum geçtiği de oluyordu sizin bebeğinize çok benzerdi. Kilo alımı da normal seyrinde devam etti bir değişiklik olmadı. Dr kontrol ettiğinde bir sorun görmezse mamaya başlatmaz bence

Çok teşekkür ederim gönlüme biraz olsun su serpildi ❤️
F

Fatma K.

13 Nisan 2026 11:50
Benim bebeğim 35 günlük gece çok güzel uyanıp emip uyurken gündüzleri memeyi almak istemiyor sütümü sağıp biberonla vermek zorunda kalıyorum ama biberonu da sevmiyor ne yapacağımı şaşırdım. gündüz uykukarımız da çok kısa emme reddi bu yüzden mi acaba? Bi tavsiyeniz var mı gündüzlerimiz akşam yediye kadar çok kötü geçiyor
S

Selin

13 Nisan 2026 12:09

Fatma Karakuş

Benim bebeğim 35 günlük gece çok güzel uyanıp emip uyurken gündüzleri memeyi almak istemiyor sütümü sağıp biberonla vermek zorunda kalıyorum ama biberonu da sevmiyor ne yapacağımı şaşırdım. gündüz uykukarımız da çok kısa emme reddi bu yüzden mi acaba? Bi tavsiyeniz var mı gündüzlerimiz akşam yediye kadar çok kötü geçiyor

Benim 7/24 reddediyor ama 5-6 dk emiyor sadece bazen pozisyon değişikliğiyle daha da emebiliyor. Yatarak ya da ayakta deneyin.
F

Fatma K.

13 Nisan 2026 12:14
Yatarak emmeyi de sevmedi benim ki başka başka pozisyonlar denedim pek başarılı olmadı malesef önerebileceginiz başka biberon var mı Philips avent kullanıyorum yenidoğan
S

Selin

13 Nisan 2026 14:37
Ben Dr Browns ve Philips avent cam olan biberonu kullanıyorum ikisinden de memnunum avent boyut olarak daha küçük olduğu için onu daha çok kullanıyoruz. Tabi emzirmeye çalışıp kullanmamaya çalışıyorum o ayrı :( kaşık biberon veya şırıngayla vermeye çalışın mamayı ya da sağdığınız sütü. En azından geceleri güzel emiyormuş biberon sebepli red olmasın.
F

Fatma K.

15 Nisan 2026 16:04
Teşekkür ederim önerileriniz için 🙂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir