Hiperlaktasyon

110 görüntüleme
I

Irem

31 Temmuz 2025 19:29
hocam merhaba bebeğim 50 günlük sütüm çok tazyikli geliyor videonuzu izledim önlemleri uygulamaya çalışıyorum ama azaltamadım bebeğimin boğazına kaçıyor ara ara memeyi çekiyorum meme reddi yapar mı ve bazen emzirirken bebeğim fışkırarak kusuyor sebebi bu olabilir mi nasıl çözebilirim
G

Gigi

4 Ağustos 2025 11:38
Benim bebeğim de ilk tutmada boğazına kaçırıyor. Kendime eğim verip geriye yaslanarak, kaykılarak, emzirmeye çalışıyorum. Sonra düzeliyor akış yavaşlıyor. Sonra tekrar bi let-down refleksle tekrar sütler hızla boşalıyor. O zaman tekrar kaykılmaya çalışıyorum. Bu şekilde çözdüm boğaza kaçma olayını pozisyonla yani. Memeyi hiç çekmiyorum. Kendi öksürürse kendi çekiliyor. Siz geriye yaslanacak bi oturma düzeni ayarlayın bence. Benim sırtım belim ağrıyor emzirirken bazen böyle. Hiperlaktasyonun başka diğer sıkıntılarını çözemedim ama
I

Irem

4 Ağustos 2025 11:41
çekmezsem bebeğin boğazına kaçıyor nefes alamıyor kaç kere ters çevirip sırtına vurmak zorunda kaldım ben de panik oluyorum öyle olunca önden biraz sağıyorum ama bebek susuz kalır diye korkmuyor da değilim ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
F

Fatma Ç. ..

4 Ağustos 2025 17:36
Yan yatarak emzirmek bende etkili oldu. Bebek büyüdükçe ağzındaki fazla sütü akıtmayı öğreniyor. Zaten 2 ayı geçince tazyiki azalacak sabret. Bebek büyüyünce başedebiliyor ama o zamana kadar yöntemleri denediğini halde düzelen bşey yoksa kontrollü ve dikkatli emzirmek dışında bişey yapamıyorsun. Birde meme de tıkanıklık varsa oda tazyik yapıyo. Sıcak kompres yapıp pompanın en düşük ayarında bir kez memeyi tam olarak boşalt. Düzelir belki .
G

Gigi

5 Ağustos 2025 11:57
Pompa bende aşırı süt üretimi yaptı. Tıkanmalar oldu memede. Herkeste aynı etki olmayabilir pompanın. Artık sağmıyorum pompayla

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir