Hiperaktivite Bozukluğu mu ?
63 görüntüleme
E
Elif N. E.
20 Temmuz 2025 09:48
Bebeğim 10.5 aylık 1 saniye bile yerinde durmuyor sürekli hareket halinde mama sandalyesinde bile sürekli kıpır kıpır ve ek gıda vermekte çok zorlanıyorum. Genel olarak beslenme ile sorunu olan bir bebek meme reddi 2. Aydan itibaren var mama takviyesini ise çok zor yapıyoruz sürekli bir oyuncak ile ilgisini çekmeye çalışarak. Oyuncakları ile de çok uzun süre oynamıyor birinden diğerine geçmek istiyor. Sürekli ayağa kalkma hevesi var yürümeye çalışıyor diye yorumlamıştım fakat bir bebek hiç yerinde durmaz mı durmuyor. Aklıma bu çocuk hiperaktif mi soruları geliyor. Cevaplarsanız çok sevinirim , tek başına büyüten bir anneyim ve tecrübesizim.

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
20 Temmuz 2025 10:05
Merhabalar Elif hanım, bazı bebekler doğuştan diğer bebeklere göre daha atılgan ve daha aktiftir. Tedirgin olmayın 🙏🏻 hiperaktivite için en azından 4 yaşını doldurmasını bekleriz tanılamak için. Şu an için yalnızca aktif bir bebek demek doğru olacaktır
K
Kübranur ..
21 Temmuz 2025 06:44
Merhaba Yaren hanım yanıtınıza soru sormak istiyorum inşallah cevaplarsınız 🙏🏼
Benim bebeğim de aynı Elif hanımın oğlu gibi 8 aylık bunlara ek istediğini yaptırmak için ağlıyor anlatıyorum sakinleştiriyorum ama bu aynı devam ediyor ne önerirsiniz mesela kendi emekleyerek alacağı oyuncağı istiyor hayır oğlum sen alabilirsin sana daha yakın bak hadi uzat kolunu al vs diyorum yok ağlıyor ben verince de bir iki bakıp başka bir oyuncağa geçiyor
Benim bebeğim de aynı Elif hanımın oğlu gibi 8 aylık bunlara ek istediğini yaptırmak için ağlıyor anlatıyorum sakinleştiriyorum ama bu aynı devam ediyor ne önerirsiniz mesela kendi emekleyerek alacağı oyuncağı istiyor hayır oğlum sen alabilirsin sana daha yakın bak hadi uzat kolunu al vs diyorum yok ağlıyor ben verince de bir iki bakıp başka bir oyuncağa geçiyor