Hiper Laktasyon ile Nasıl Baş Ederiz.
131 görüntüleme
K
Kamil E.
25 Nisan 2026 23:22
4 5 gündür bu sorun ile karşı karşıyayız. Bebeğimizin kakasinda yeşilimsi hafif cıvık ve pütürlü olduğundan doktora yazdım. Hiper laktasyon olabilir dedi çözüm için de bebegi en az 3 saat emzirme dedi. Emzirecegin zaman ön sütü biraz al dedi . Makas yöntemini kullan dedi ( silikon kullandığı için yapamıyoruz ) başka ne yapmak lazım ve bu ne kdar sürüyor. Bebeğimiz çok emiyor günde 10 12 defa yeri geliyor 45 dk emiyor.
F
Feyza Ç.
25 Nisan 2026 23:38
emzirme ya da sağım sonrası göğüs için tasarlanmış soğuk jel var onunla soğuk uygulama yapabilirsiniz , 1. ay 1.5 ay civarı göğüs terbiye olana kadar yani bebeğin süt ihtiyacına uyum sağlayana kadar mastit kaçınılmazdır eğer mastit olursanız da ılık duşta masaj yapıp sonrasında soğuk uygulama yaparak da rahatlama gözlemleyebilirsiniz eğer bebeğiniz göğsü boşaltamıyorsa yeni gelen sütle beraber mastit kaçınılmazdır bunun için de doktorunuzun dediği gibi önce biraz sağım yapıp sonra emziebilirsiniz ama bebeğin ilk aylarda mide kapasitesi çok küçük olduğu için yine göğsü boşaltamayabilir göğüs pompasıyla 10 dk daha sağım yapabilir ya da elle sağım yapabilirsiniz - tecrübeye dayalı tavsiyedir kişiden kişiye değişiklik gösterebilir genelde denenen yöntemlerdir
K
Kamil E.
26 Nisan 2026 00:32
Bebeğimiz 4 aylık olmak üzere ve en az 30 dk emiyor kilo alımı iyi biz şimdilik tek memeden gidiyoruz block emzirme olarak 2 3 kere tek göğüsten sonra diğer göğüse geçiyoruz diğerini ise mastıt olmasın diye ara ara 5 dk alıyoruz
F
Feyza Ç.
26 Nisan 2026 00:36
ayrıca yeşil kaka anne sütü ile beslenen bebek kakası rengidir internetten renkleri ihtiyac duyduğunuzda kontrol edebilirsiniz
B
Bilge
26 Nisan 2026 00:53
Ben yatarak emzirme de çözüm buldum. Çocuk boğulur gibi oluyordu böyle çok konforlu oldu deneyin tavsiyemdir
Yükleniyor...