Hiper Laktasyon

117 görüntüleme
Hurmadalı

Hurmadalı

20 Ocak 2026 14:31
Bebegim gogsumu tutmadığı için normalde sadece sağım ile besliyordum. Büyüdükce tutmaya başladı ama şimdide hiper laktasyon olduğumu öğrendim. Bebeğimi bı kaç gündür emziriyorum bu süreçte aşırı gaz sancısı rahatsızlık yaşamaya başladık ben kolik olmaya başladığını düşündüm bu arada 1 ayı geçtik ama üzerine kusmalar ve memede kavgalarda eklenince farklı bir şey olabileceğini düşündüm meğer hiper laktasyondan kaynaklıymış şu an emzirme benim için bı kargaşaya dönüştü yeniden biberona geçmenin eşiğindeyim ama sağım yaptıkça hiper laktasyonun artmasındanda korkuyorum ne yapsam bilemedim daha evvel yaşayanlar var mı bu durumu?
B

Büşra K. ..

20 Ocak 2026 14:37
Merhaba elektrikli makine ile değil de Manuel pompa ile ya da el ile sağım yapmanız lazım bir de geriye doğru yaslanarak emzirirseniz daha iyi olur
Hurmadalı

Hurmadalı

20 Ocak 2026 14:42

Büşra Kılıçaslan

Merhaba elektrikli makine ile değil de Manuel pompa ile ya da el ile sağım yapmanız lazım bir de geriye doğru yaslanarak emzirirseniz daha iyi olur

Evet o şekilde emzirmeyi denedim her emzirme öncesi sağım yapıyorum tazyikli sütü almak için ama hala aynı problemi yaşıyoruz çocuğum resmen kıvranıyor gaz sancısından o öyle oldukça ben emzirmeye karşı uzaklaşıyorum öncesinde hiç gaz problemimiz yoktu
B

Büşra K. ..

20 Ocak 2026 14:44
Haatanelerde emzirme poliklinikleri oluyor ya da burada emzirme danışmanları var onlara sorun isterseniz 🌸
Ş

Şeyma O.

20 Ocak 2026 14:46
emme zamanı gelmeden önce biraz elle sağım yaparsanız tazyikli gelmesinin biraz önüne geçersiniz bu da bebişin kavgasını emerken boğazına kaçmasını engelleyebilir. emmeden sonra 10 15 dakika dik tutup gaz çıkarmasını sağlamakta bağırsaklara inmeden rahatlamasını sağlayabilir. umarım sorununuz çabucak geçer ❤️
B

Betül K.

20 Ocak 2026 15:08
Ben de hiperlaktasyon yaşıyorum ve sürecim tam da anlattığınız gibi ilerledi. Emzirme danışmanım emzirme öncesi 15 dk elle sağım yapmamı söyle biraz da olsa rahatlattı bizi. 20 cc bile sağım yapsanız çok farkedecektir. Bir de koala pozisyonunu deneyebilirsiniz emzirme için. Umarım fayda görürsünüz

K. m.

5 Şubat 2026 13:16
Bende aynı sorunu yaşıyorum elle sağım yapsamda yine kavga ediyor akış hiç kesilmiyor yavaşlama yok çözüm bulabildiniz mi herşeyi denedim internette gördüğüm fayda etmedi bize kavgaya başladığında dayanamayıp sağdığım sütü verdim en son
Hurmadalı

Hurmadalı

5 Şubat 2026 13:32

Kartal momy

Bende aynı sorunu yaşıyorum elle sağım yapsamda yine kavga ediyor akış hiç kesilmiyor yavaşlama yok çözüm bulabildiniz mi herşeyi denedim internette gördüğüm fayda etmedi bize kavgaya başladığında dayanamayıp sağdığım sütü verdim en son

Merhaba hayır maalesef bende bir çözüm bulamadım. Demeniz gibi gördüğüm bütün herşeyi denedim blok besleme vs yaptım elle sağım yaptım hatta ebeden danışmanlık bile aldım ama olmadı en son gaz sancıları tavan yaptı gaz damlası kullanmak zorunda kaldım yinede fayda etmedi ne zamanki biberona geri döndüm sorun çözüldü ama şimdide beslenme miktarı konusunda sorun yaşıyorum 60 CC veriyorum aç gibi hissediyorum zaten aranmayada devam ediyor bı tık fazlasını versem bu seferde aşırı rahatsız oluyor beslenme konusu gerçekten bir travma oldu benim için 🥹

K. m.

5 Şubat 2026 13:46
36 günlüğüz 60 ml anne sütü içiyor 80 i denedim 60 ml içti çoğu zaman yine içtiği zamanlarda da fazlalığını çıkardı gaz damlası bizde başladık maalesef inşallah düzelirler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir