Hidrosefali Baş Çevresi Büyük
131 görüntüleme
S
Sümeyye Ö. K.
1 Aralık 2025 15:07
Merhaba Doğum kilosu 3900 boyu 56 cm baş çevresi 37 cm 4 buçuk aylık 8300 68cm boy 45cm başında şekil bozukluğu var yatmadan kaynaklı ilk 10 gün hastanede kaldık benden dolayı ozmn farketmeden tak tarafa yatırmışız ondan sonra dikkat ettim azda olsa düzeldi çocuk doktorumuz baş çevresi fazla ve şekil bozuklugu var diye bizi norolojiye yönlendirdi nöroloji ultrason istedi orda hidrosefaliden şüphelendi ama hastanenin ultrasonları iyi değil kalçadada sıkıntı oldu şehir hastanesine gidince bişi yok dediler hidrosefaliden şüphelenince nöroloji beyin cerrahına yolladı oda emarda istedi emarda bebeğim durmadı ne yapabilirim bişi yoksa bebeğimisürekli hastane hastane gezdirmek istemiyorum ama aklımda kalıyor
S
Sümeyye Ö. K.
1 Aralık 2025 15:13
Temmuz11 baş çevresi 37
22 temmuz 38
12agustos 39
11 eylül41
17 ekim 43
26 kasım 45cm
22 temmuz 38
12agustos 39
11 eylül41
17 ekim 43
26 kasım 45cm
E
Eda D.
1 Aralık 2025 16:50
Baş çevresi genelde yanlış ölçülebiliyor prematüre bebeğim var aynı gün 2 randevum vardı birdeözel hastaneye gittim o gün sağlık ocağı 4 etti hiçbiri birbiriyle aynı ölçmedi
S
Sümeyye Ö. K.
1 Aralık 2025 17:18
Yamukluk da var ondan dolayı bizimde hep farklı oluyor ama en son ultrasonda hidrosefali? Yazılmış bizde bilemedik
E
Ezgi B.
1 Aralık 2025 17:41
Ayda 2-3 cm’e kadar normal artış zaten büyük baş ile doğmuş bebişin iri bi bebek
Doğum 36 cm
Birinci ay 39
İkinciay 41
Üçüncü ay 43
Doktorumuz normal diyor bize
Doğum 36 cm
Birinci ay 39
İkinciay 41
Üçüncü ay 43
Doktorumuz normal diyor bize
H
Hatice B. K. ..
1 Aralık 2025 17:49
Benim bebeğim de iri bir bebek baş çevresi doğduğunda 36 cm di 4 aylıkken de 44 cm baş çevresinde şekil bozukluğu yok ama aynı oranda artış olmuş oluyor hidrosefaliden şüphelenilmedi.
S
Sümeyye Ö. K.
2 Aralık 2025 06:30
Geçenlerde ultrason çektirdik orda başkn bi bölümünde 8mm kadar genişlik ve sıvı olduğu yazıyor rapora da hidrosefali? Yazmış emar isteyen doktor bunu görmedi çünkü beyincerrahi ben ne diyim dedi emar çektirin ozmn dedi gönderdi bizi 4 doktor gezdik 2 çocuk doktoru 1 nöroloji 1 beyin cerrahi hepside üstünden atıyor hidrosefalinin belirtilerinden bişi de yok o sıvıyı bilemem ama diğer belirtilerden yok bebeğimde
S
Sümeyye Ö. K.
2 Aralık 2025 15:14
@Osman Gönülal hocam lütfen cevaplarmısınız
S
Sifa D.
5 Aralık 2025 16:16
@Sümeyye Özkan Karabulut merhaba, bebeğinizin kız mı erkek mi bilmiyorum ancak baş çevresi ayına göre oldukça ilerde bu yüzden doktorunuz doğru zamanda ileri tetkik için yönlendirmiş aslında. Uğraşmak, doktor doktor dolaşmak oldukça bunaltıcı haklısınız ancak hem şekil bozukluğu dikkat çekiciyse, hem baş çevresinin hızlı büyümesi hem de ultrasonda görülen ventrikül genişlemesi sebebiyle ayrıntılı tetkikleri yaptırmanız iyi olur kanaatindeyim. İnşallah hiçbir şey çıkmayacaktır belki de genetiktir ama bu noktada özellikle beyin cerrahi tarafından ayrıntılı tetkikle hidrosefali seçeneğinin elenmesi iyi olur🙏🏻 sağlıkla büyütün 🙏🏻
Sağlıkla büyütün🙏🏻
Sağlıkla büyütün🙏🏻