Hiç Vitamin Kullanmadım
134 görüntüleme
B
Büşra A.
16 Şubat 2026 22:57
2 ay 16 günlük erkek bebeğime hiç vitamin kullanmadım d vitamini kullanmam gerekiyormuş hangi d vitaminini önerirsiniz oğlum biraz gazlı bir bebek 4. Ayda da bir vitamin daha kullanılıyormuş yeni anneyim ilk çocuğum lütfen eleştirmeyin vitamin kullanmadım diye

Betül ..
16 Şubat 2026 22:57
Ben ocean markasınınkini kullanmıştım
P
Pınar M.
16 Şubat 2026 22:58
bebeğimin 15. Gününden itibaren d vitamini kullanmaya başladım sağlık ocağı veriyor fakat içeriği temiz değilmiş doktorumuz eczaneden ocean marka önerdi onu kullanıyoruz 3 damla damlatılıyor 4. Ay da kan damlası yazılıyor gen ocean marka aldım onu kullanıyorum

Afranur K.
16 Şubat 2026 23:00
Sizi neden eleştirelim, sağlık ocağının ya da doğum yaptığınız hastanenin size ilk ilacı vermiş olması gerekiyordu. Mesela 3. Günde sağlık ocağına 2. Topuk kanını vermeye gittiğinizde oradaki hemşirenizin size ilacı ve ne kadar kullanmanız gerektiğini söylemeliydi.
( devit-3 50.000 ıu 1. Yaşına kadar 3 damla , 1 yaşından sonra 4 damla)
4. Ayda da aynu şekilde sağlık ocağına rutin muayene ve aşılarına gittiğinizde hemşireniz size demir ilacını ( devlet ilacı-vegaferon) verip nasıl kullanmanız gerektiğini anlatmalı.
D vit. Devletin kini kullanıyorum ben ( devit-3). Ama demir ilacını kendi doktorumuz ile önce sidefer daha sonra Bestiron olarak değiştirdik. Bunu doktorunuz ile konuşsanız daha iyi olur.
( devit-3 50.000 ıu 1. Yaşına kadar 3 damla , 1 yaşından sonra 4 damla)
4. Ayda da aynu şekilde sağlık ocağına rutin muayene ve aşılarına gittiğinizde hemşireniz size demir ilacını ( devlet ilacı-vegaferon) verip nasıl kullanmanız gerektiğini anlatmalı.
D vit. Devletin kini kullanıyorum ben ( devit-3). Ama demir ilacını kendi doktorumuz ile önce sidefer daha sonra Bestiron olarak değiştirdik. Bunu doktorunuz ile konuşsanız daha iyi olur.
E
Elif
16 Şubat 2026 23:21
Sizi eleştirebileceğimiz bir nokta yok ki sağlık ocağı veriyor zaten damlayı onların size bunu söylemesi gerekiyor hatta hastaneden çıkarken ebenin bile söylemesi lazım
A
Ayşegül Ü.
16 Şubat 2026 23:31
Burdaki yetersizlik sizin değil, aile hekiminizin ve sağlık ocağının ihmali. D vitamini kemik gelişiminde oldukça önemli,vakit kaybetmeden edinin ya sağlık ocağından ücretsiz alın veya eczaneden alın. Ben oğluma ocean d vitamini veriyorum içinde zeytinyağı var. 4 ayını doldurduğunda demir ilacını kullanmalısınız. Sağlık ocağının verdiği kabızlık yapabiliyor. Bestiron demir ilacını kullanıyoruz. Ayrıca sizin de kullanmanız gerekiyor. Hem D vitamini hem de demir ilacı. Aile hekimi yazıyor.
B
Büşra A.
16 Şubat 2026 23:35
Çok teşekkür ederim, sağlık ocağı söylemiştir büyük ihtimalle ama ben topuk kanı sırasında baya kötü olduğum için ve sorunlu bir doğum gerçekleştirdiğim için söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum evet evde d vit var ama nasıl ve neden ne sıklıkla kullanacağımı bilmiyordum doğum yapan arkadaşlara sorduğumda kimisi kullanmadığını kimisi gaz yaptığı için bıraktığını söyledi. Ve doktora gittiğimde bunu sormayı akıl edemedim mutlaka dediklerinizi dikkate alıp verdiğiniz markaları araştırıp doktoruma bu konuyu açacağım çok teşekkür ederim

Afranur K.
16 Şubat 2026 23:40
D vit. Ne zaman verdiğiniz genelde kıymetli değil ama ben sıklıkla emzirme öncesi ya da emzirme sonrası gibi ağız içi aktif, emilimin olacağı dönemde veriyorum. Aynı bize yemeğe başlamadan önce ekmeğinize damlatıp yiyin dedikleri gibi.
Bence önce devletin formunu kullanabilirsiniz D vitamininde çünkü içerik olarak demir ilacı kadar kötü durumda değil aynı zamanda 2 aydır kullanmadığınız için süreci en iyi yönetebileceğiniz form diyebilirim.
1 yaşına kadar 3 damla ağız içine damlatmanız yeterli.
Demir ilacı zaten 4. Ayda başlıyor. Kiloya göre hesap yapılıp veriliyor bunu doktorunuzla detaylı görüşmeniz gerekli.
Ve Ayşegül hanımın dediği gibi sizin de aynı hamilelik döneminde olduğu gibi demir, d vit. Mg gibi takviyeleriniz düzenli kullanmanız lazım çünkü emzirme dönemi de aynı hamilelik gibi vücuttaki tüm varlığınızı bebeğinize öncelik vererek harcıyorsunuz. İyi bakmalısınız bu anlamda
Bence önce devletin formunu kullanabilirsiniz D vitamininde çünkü içerik olarak demir ilacı kadar kötü durumda değil aynı zamanda 2 aydır kullanmadığınız için süreci en iyi yönetebileceğiniz form diyebilirim.
1 yaşına kadar 3 damla ağız içine damlatmanız yeterli.
Demir ilacı zaten 4. Ayda başlıyor. Kiloya göre hesap yapılıp veriliyor bunu doktorunuzla detaylı görüşmeniz gerekli.
Ve Ayşegül hanımın dediği gibi sizin de aynı hamilelik döneminde olduğu gibi demir, d vit. Mg gibi takviyeleriniz düzenli kullanmanız lazım çünkü emzirme dönemi de aynı hamilelik gibi vücuttaki tüm varlığınızı bebeğinize öncelik vererek harcıyorsunuz. İyi bakmalısınız bu anlamda
Ş
Şilan
16 Şubat 2026 23:43
Bilmemeniz normal.
D vitaminini mutlaka kullanın. Qm Ocean kullanıyorum 12 Aya kadar günde 3 damla (400) veya bir fıs. 12 den sonra kışın (600)
4. Ayda demir vitamini başlanacak. Ben bestiron demir kullanıyorum. İçeriği temiz tadı güzel tavsiye ederim.
D vitaminini mutlaka kullanın. Qm Ocean kullanıyorum 12 Aya kadar günde 3 damla (400) veya bir fıs. 12 den sonra kışın (600)
4. Ayda demir vitamini başlanacak. Ben bestiron demir kullanıyorum. İçeriği temiz tadı güzel tavsiye ederim.
Ş
Şilan
16 Şubat 2026 23:45
Ayrıca d vitaminini tok karna demiri aç karna icirin. D vitamini bir annenin çocuğuna yapabileceği en büyük iyilik. İhmal etmeyin.