Herper Virusu

303 görüntüleme
G

Günay B.

10 Temmuz 2026 09:17
Merhaba 1.5 yaş yanağında önce küçük bir sivilce gibi birşey çıktı belki sinek isirigidir dedim krem sürdüm sonra bu kırmızılık büyüdü ve yara halini aldı aynı nokta kolunda da çıktı o da yara halini aldı ayağında da şişme ve kizAriklik oluştu üç gün gözlemleyip Bepanthol vs sürdüm sonrasında Dr a götürdüm herper virusu dedi krem aleeji ilacı olan allerset ve antibiyotik yazdı antibiyotik kullanımında kararsız kaldım dr a söyledim önlem amaçlı kullanalim dedi herhangi bir ateş vs yok desteklerinizi rica ederim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Temmuz 2026 09:25
Merhaba, Herper Virusu teşhisi konulmuş ve doktorunuz tarafından krem ve antibiyotik tedavisi önerilmiş. Herper Virusu, genellikle herpes zoster virüsünden kaynaklanan bir enfeksiyon olup, bu virüs aynı zamanda zona hastalığını da tetikleyebilir.

Herper Virusu Hakkında Bilgiler:

Herper Virusu, bir tür viral enfeksiyon olup, genellikle çocukluk döneminde geçirilen suçiçeği hastalığından sonra vücutta uyku durumunda kalır.
Bu virüs, daha sonra yeniden aktifleşerek zona hastalığı veya herpes zoster olarak bilinen bir enfeksiyonu tetikler.

Tedavi Seçenekleri:

1. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuz, enfeksiyonun şiddetine ve yaygınlığına bağlı olarak antibiyotik tedavisi önerdi. Antibiyotikler, ikincil bakteriyel enfeksiyonları önlemek veya tedavi etmek için kullanılabilir.
2. Krem ve Aloeje İlacı: Ayrıca, allerset ve Bepanthol gibi kremler de kullanıyorsunuz. Bu kremler, ciltteki enfeksiyonu ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Destekleyici Tedavi: Herper Virusu tedavisi sırasında, ağrıyı yönetmek ve rahatlamayı sağlamak için ek önlemler alınabilir.

Öneriler:

Doktorunuzun önerdiği şekilde antibiyotikleri kullanmaya devam edin.
Kremleri ve diğer tedavi seçeneklerini düzenli olarak kullanın.
* Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için hijyen kurallarına dikkat edin.

Herper Virusu genellikle kendiliğinden iyileşen bir durumdur, ancak uygun tedavi ve destekle daha hızlı iyileşme sağlanabilir. Sorularınız varsa, doktorunuzla iletişime geçmekten çekinmeyin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir