Her Uyku Öncesi Ağlama Uykuya Dalamama

331 görüntüleme
E

Ebru C. ..

10 Temmuz 2025 18:03
Bebeğim 5 ay 3 günlük her uyku öncesi ağlıyor uykuya geçmemek için. Sahil kenarı park bahçe ev salıncak yatak bebek arabası araba asla farketmiyor çok uykusu olsada her uykusunda kesinlikle ağlıyor kendini atıyor uyumamak için ne yapmalıyım artık bilmiyorum
İ

İpek B.

10 Temmuz 2025 18:14
Muhtemelen çok yorgun oluyor ve yorgunluktan gecemiyor uykuya. Uyku sinyallerini takip edin. Ağlaması artık son aşama. Kulağını çeker, gözünü ovalar hatta ee ee der fark etmiyorsunuzdue belki.
P

Pelin Ö. G.

10 Temmuz 2025 18:20
Bu sorun benim 5 aylık bebeğimde de var. Bir sinyal yakalayamıyorum uykusu geldiğine dair o nedenle saat takip etmeye karar verdim. Her 1.5-2 saatte bir uyutmaya çalışıyorum. Çoğunlukla çalışıyor, daha az direniyor. Ama tabi ki tamamen bitmiyor. Bazı bebeklerin yapısı böyle biraz da sanırım. Kolay gelsin
P

Pelin Ö. G.

10 Temmuz 2025 18:21
Yani İpek hanım’ın dediği gibi aşırı yorgunlukta şiddeti de süresi de artıyor ağlamasının :)
E

Ebru C. ..

10 Temmuz 2025 18:48
Aslında bende saate bakıyorum artık 1bucuk 2 saati aşmadan uyanık kalmasına izin veriyorum hemen uykuya geçiriyorum ama ayaklarıyla yatağa bşle vuruyor sanki uykusu yokta ben zorla uykuya sokuyormusum gibi ağlamalar , her öğünde bu şekilde evet göz ovusturma falan oluyor bu şekilde ağlayarak olunca her uykusu dışarı bile çıkamıyoruz
İ

İpek B.

10 Temmuz 2025 19:12
Hiç sakinlesmesi için bir şey denediniz mi? Uyku öncesi rutin gibi ?
E

Ebru C. ..

10 Temmuz 2025 20:05
Aslında her akşam aynı saatlerde yatıyorum genelde 8-9 arası ama ne zaman aşı olsa ya da ataklar olsa böyle ve geriye bir şey kalmıyor bir bakmışım başka bir aya geçmiş ağlayarak bazen huyumu diye de düşünmeden edemiyorum da 5aylık bebek için huy değildir diye düşünmek istiyorum başka bir rutin aklıma gelmiyor sizce başka neler ekleyebilirim (duş düşündük ama aşı gibi durumda duş bazen yasak oluyor o yüzden onu eklemek istemedim rutine)
B

Betül B. ..

10 Temmuz 2025 20:09
Benimkinin de son zamanlarda uyku düzeni değişti gece uykusuna yatmadan önce muhakkak uyutmaya çalışırdım şimdilerde gram uyumuyor gece uykusuna geçerken ağlıyor uyanıyor kucağımda dik pozisyon da uyumak istiyor
S

Sedef M.

11 Temmuz 2025 05:39
Delirmek üzereyim. 5 ay 4 günlük son 1 aydır düzen falan kalmadı da son 2 haftadır da uykuya geçerken gözü kapalı resmen o kdar ağlıyor ki kucağıma alınca susuyor. Uyku sinyallerini takip ediyorum.1,5-2 saat geçirmiyorum ortam iyi nedir bu? Geçecek diyin yoksa bn bir psikiyatri kliniğinden randevu alacağım
İ

İpek B.

11 Temmuz 2025 05:43
Duş yerine el ayak yıkama ve kiayfet değiştirme olabilir. Ben elini ayağını yıkıyorum mutlaka kiayfet değişimi yapıyorum yaparken de uyuyacağıni anlatıyorum. Elimizi ayağınızı yıkadık üstümüzu de değiştirdik pis pis zamanı diyorum sakin bir ninni ile üstünü değiştirebilirsiniz. Belki dışarıya çıkarıp sokakta gezmek bile olur eve gelip el ayak yıkayıp üst değişimi ile rutin yapabilirsiniz. Ben hasta bile olsam 5 dakikalığına da olsa azıcık hava aldırıp çıkıp uyutuyorum. Her zaman sorunsuz mu uyuyor tabii ki hayır bunlar da robot değil insan. Rutine rağmen direndiği oluyor bazen saat sarkıyor bu zamanlarda da esnek olmaya çalışıyorum. Uyumak istemiyorsa çok direnijorsa 15 dakika filan sonra deniyorum işe yarıyor genelde.
İ

İpek B.

11 Temmuz 2025 06:10
1 yaşında bebeğim. 40 dakikakk uyku ile 2 gün ayakta kaldığımı biliyorum ve çalışıyorum. Okul ev uyksuuzluk derken ağladığımi biliyorum ama gerçekten geçiyor. Azalıyor zamanla alışıyor o size rutine dünyaya siz de ona. Şu an hala kesintisiz uykumuz yok çünkü meme bağımlısı ama ağlamaları yok gece boyu ayakta kalmak yok. Meme bağımlısı olması evet zor ama yalan yok anne sütü alsın diye dayanıyorum. Omur boyu yiyecek zaten 2 damla da olsun çeksin diyorum. Zor biliyorum ama zamanla geçiyor azaliyor. Uyku eğitimi veren arkadaşlarım çok rahat ben çalıştığım için vermek istemedim belki de ben hazır değildim bilmiyorum.
E

Ebru C. ..

11 Temmuz 2025 08:41
İpek hanımcım çok teşekkür ederim aslında bunların hepsini yapıyorum özellikle gece uykusuna dalmadan önce dışarı çıkartıyorum sonra eve gelip üst değişimi yapıyoruz ama benim bebeğim kolik bebekti hep ağladı zaten hala da öyle olunca çok üzülüyorum o da bebekliğinden bir şey anlamıyor diyorum bazen nasıl büyüyecek böyle diyorum annelik bu sanırım hep bir ilerisini düşünüp zarar olmasın diye kafa da kurmak :) zamana bırakıyorum artık umarım geçer
E

Ebru C. ..

11 Temmuz 2025 08:46
Sedef hanımcım kesinlikle bizde de durum öyle gözler kapalı ama yine de ağlıyor hasta mı ne oluyor diye bende korktum 1bucuk 2 saat uyanık kalıyor artık saat bile tutuyorum sahil yürüyüşleri serin ortam tok karın falan fayda etmiyor malesef umarım sadece geçici bir süreçtir biz de aynı şekilde 3 ay kolik ağlama krizleri 4.ay uyku gerilemesi 5. Ayda aynı ağlamalar olunca inanın bende bir ara delireceğim sandım doğumdan beri ağlıyor hem ben hem bebişim zamanla geçeceğini umut ediyorum sadece
M

Merve G. Ü.

11 Temmuz 2025 17:00
Bebeğinizi hangi uyku aralıkları işe uyutuyorsunuz?
P

Pelin Ö. G.

12 Temmuz 2025 08:18
Biz bir de malesef salincak yaptik bebegimize. Orada hafif sallamayla sakinlesip uykuya daliyor. Pek onerilen bir sey degil ama aglamasi da cok kotu. Uyku egitimi alana kadar bir sure sallayacagiz gibi gorunuyor. Cunku uyku rutini, banyo, ust degistirme, beyaz gurultu vs ne denesek olmadi
E

Esmahan A.

13 Temmuz 2025 12:08
Ebru hanım bende sizinle aynı durumdayım
A

Asude

13 Temmuz 2025 18:15
4.5 aylık bebeğim var, ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Çocuğu uyutmaya korkar oldum. Çözüm bulan varsa çok sevinirim.
S

Sümeyra S.

13 Temmuz 2025 20:21
17 haftalık bebeğim var aynı sorunlar ve ağlama krizleri bizde de var uykusuzluktan ölüyor ama uyumuyor. Kolik ve gaz sancılı bir bebek aynı zamanda gaz sancısını geçiriyoruz karnını doyuruyoruz rutinleri uyguluyoruz ama yok yok. Çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi
D

Damla a.

16 Temmuz 2025 06:03
Geceli gündüzlü her uykuya geçişte bizde böyleyiz asla sakinlesmiyor tüm denilenleri uyguladım çok yormadan deniyorum olmuyor rutin yapıyorum olmuyor banyo yapıyor olmuyor sinyalleri takip ediyorum yine olmuyor kendi haline bırakıyorum yine ağlıyor. Kısacası her türlü o uykudan önce ağlıyor:(((((

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir