Her Şeyi Kendisi Yemek İstiyor

98 görüntüleme
Ö

Özge E.

26 Ocak 2026 20:53
Merhaba bebeğim 13,5 aylık et, tavuk ve balık yemiyor kıymayı yemeklerin içine karıştırıp yedirmeye çalışıyorum bazen yiyor bazende parmaklarıyla geri çıkarıyor. Sadece kıymada değil bazen pütürlü taneli yemek verdiğimde geri çıkarıyor ama eline herhangi bir yiyecek verdiğimde şapur şupur yiyor yani çiğnemeyi biliyor ama ben verince inatlaşır gibi çıkarıyor 😁 asla müdahale etmiyorum zaten döke saça yiyor ama çorba sulu yemek vs kendisi yiyemeyeceği için benim yedirmem gerekiyor her besin blw ye uygun değil maalesef. Bu durumu nasıl aşabiliriz acaba
M

Müge S.

26 Ocak 2026 21:10
Merhaba. Bu ara benim bebeğim de benzer şeyler yapıyor. Eline tutup yiyebileceği bir şey verirken arada da çorbadan kaşıkla yedirmeye çalışıyorum her zaman ağzını açmasa da bazen boşluğuna gelip açıyor 😅 ya da içecek gibi veriyorum bardakta farklı geldiği için sevebiliyor.

Kıymayı mücver gibi köfte gibi elinde tutabileceği şeylerin içine katmayı denemediyseniz acaba işe yarayabilir mi ?
Ö

Özge E.

26 Ocak 2026 21:17

Müge Sümer

Bu ara benim bebeğim de benzer şeyler yapıyor. Eline tutup yiyebileceği bir şey verirken arada da çorbadan kaşıkla yedirmeye çalışıyorum her zaman ağzını açmasa da bazen boşluğuna gelip açıyor 😅 ya da içecek gibi veriyorum bardakta farklı geldiği için sevebiliyor.

Kıymayı mücver gibi köfte gibi elinde tutabileceği şeylerin içine katmayı denemediyseniz acaba işe yarayabilir mi ?

Köfte şeklinde asla yemiyor kuru geliyor galiba tadına bile bakmadan yere atıyor 🤦🏻♀️ bende yesinde nasıl yerse yesin diyerek kıymayı ve eti sebze yemeklerine çorbasına vs koyuyorum fark ettirmeden yediriyorum fark ederse çıkarıyor zaten balığıda sebze çorbasıyla yedirmeye çalışıyorum çok azda olsa yiyor ama fark ederse hemen çıkarıyor sinirleniyor. Birde yumurta alerjimiz var o yüzden endişeleniyorum bu kadar seçici olmasına üzülüyorum her gün araştırıyorum farklı tarifler deniyorum oyuncak ettiler bizi 😁 bazen şehriye çorbasının şehriyesini bile çıkarıp atıyor çok ilginç hiç püre vermedim hep çatalla ezerek verdim ama neden böyle yapıyor anlamıyorum
M

Müge S.

26 Ocak 2026 21:21
Ay zor hakikaten Allah sabır versin. Pes etmeyin ama bence her defasında katı formda olsa da sunmayı deneyin. Belli olmaz bebişlerin sağı solu belli olmuyor 🥲
Ö

Özge E.

26 Ocak 2026 21:26

Müge Sümer

Ay zor hakikaten Allah sabır versin. Pes etmeyin ama bence her defasında katı formda olsa da sunmayı deneyin. Belli olmaz bebişlerin sağı solu belli olmuyor 🥲

Amiin öyle gerçekten çok teşekkürler 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir