Her Şeye Ağlıyor Nolur Yaşayan Var mı
305 görüntüleme

İrem Ş. Y.
19 Temmuz 2026 14:14
Gerçekten kafayı yemek üzereyim 14 aylık sabah bir başlıyoruz akşam beşe kadar falan devamlı her şeye ağlıyor. Kendi yemek istiyor ağlıyor vermiyorum yine ağlıyor, sürekli bağırış içerisinde. İstediği olmayınca ayaklarını yere vuruyor ağlıyor bağırıyor. Genelde tek başıma bakıyorum ve çok zorlanıyorum. Ya bu durum geçici bir şey mi? Eskiden böyle bu kadar değildi, o kadar mızmız o kadar mutsuz bir çocuğa dönüştü ki kendi çocuğumu tanıyamıyorum artık. Başında devamlı bir çınlama sesi ben de sakinleşemiyorum artık.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Temmuz 2026 14:15
Çocuğunuzun bu davranışları, özellikle 14 aylıkken sık sık ağlaması ve istediği şeyler olmadığında bağırıp ayaklarını vurması, normal bir gelişim evresi olabilir. İki yaşına kadar olan çocuklar, çevrelerini keşfetmeye çalışırken sınırları test ediyor ve duygularını ifade etmeye çalışıyor olabilirler.
Bazı öneriler:
1. Sakin kalmaya çalışın: Çocuğunuzun ağlaması sizi de strese sokabilir, ancak sakin kalmaya çalışın. Bu, çocuğunuza güven ve huzur vermeye yardımcı olacaktır.
2. Günlük rutin oluşturun: Çocuğunuzun günlük rutini düzenlemek, ona daha fazla kontrol ve öngörülebilirlik sağlayabilir. Yemek saatleri, uyku saatleri ve oyun zamanları gibi bir günlük plan oluşturmayı deneyin.
3. İletişim kurmaya çalışın: Çocuğunuzun ne istediğini anlamaya çalışın ve onunla konuşun. Basit cümleler ve kelimeler kullanarak iletişim kurmaya çalışın.
4. Sınırları belirleyin: Çocuğunuzun sınırlarını belirleyin ve ona neyin uygun neyin değilini öğretin.
Bazı öneriler:
1. Sakin kalmaya çalışın: Çocuğunuzun ağlaması sizi de strese sokabilir, ancak sakin kalmaya çalışın. Bu, çocuğunuza güven ve huzur vermeye yardımcı olacaktır.
2. Günlük rutin oluşturun: Çocuğunuzun günlük rutini düzenlemek, ona daha fazla kontrol ve öngörülebilirlik sağlayabilir. Yemek saatleri, uyku saatleri ve oyun zamanları gibi bir günlük plan oluşturmayı deneyin.
3. İletişim kurmaya çalışın: Çocuğunuzun ne istediğini anlamaya çalışın ve onunla konuşun. Basit cümleler ve kelimeler kullanarak iletişim kurmaya çalışın.
4. Sınırları belirleyin: Çocuğunuzun sınırlarını belirleyin ve ona neyin uygun neyin değilini öğretin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
m
mrss
19 Temmuz 2026 14:32
Aynı durumu bizde yaşıyoruz bebeğim 14 aylık dün kitabını çevirirken sayfası bitti diye ayaklarını yere vuruyor sürekli kucağa gelmek istiyor yere koyacağımı anladığı an başlıyor ağlamaya yapışıyor sürekli başında oturmam gerekiyor ayağa kalkacağımı anladığı an çığlık çığlığa ağlıyor bende desteksiz büyütüyorum inanın çok zor eşimde işi gereği bazen evde olmuyor inanılmaz yoruluyorum ne yapsam memnun edemiyorum bebeğimi ama geçici bir durum oldugunu düşünüyorum

İrem Ş. Y.
19 Temmuz 2026 14:36
Aynı durumu bizde yaşıyoruz bebeğim 14 aylık dün kitabını çevirirken sayfası bitti diye ayaklarını yere vuruyor sürekli kucağa gelmek istiyor yere koyacağımı anladığı an başlıyor ağlamaya yapışıyor sürekli başında oturmam gerekiyor ayağa kalkacağımı anladığı an çığlık çığlığa ağlıyor bende desteksiz büyütüyorum inanın çok zor eşimde işi gereği bazen evde olmuyor inanılmaz yoruluyorum ne yapsam memnun edemiyorum bebeğimi ama geçici bir durum oldugunu düşünüyorum
G
Gözde K.
19 Temmuz 2026 14:40
16 aylığız bu durum ara sıra çok artıyor sonra biraz geçiyor sonra gene artıyor 🥹
S
Semaa
19 Temmuz 2026 14:58
Bu aylarda normla 15. Ay atağı diye geçiyor benlik bulmak duyguları kontrol etmeye çalışıyorlar ani patlama yaşıyorlar sabırlı olmaya çalışın kolay değil Rabbim yükümüzü hafifletsin
E
Eda D.
19 Temmuz 2026 17:34
19 aylık ×5 e katlanarak devam ediyor 2 yaş sendromuda eklendi ki

İrem Ş. Y.
19 Temmuz 2026 17:43
19 aylık ×5 e katlanarak devam ediyor 2 yaş sendromuda eklendi ki

Naile B. P.
19 Temmuz 2026 19:07
Kesinlikle destek alın ve bebeğinizi çocuklarla baş başa bırakın

Naile B. P.
19 Temmuz 2026 19:08
Yükleniyor...