Her Emzirdiğimde Genzine Kaçıyor Öksürüyor Nefes Alamıyor Bi Süre. Çok Nadir Morarıyor.
113 görüntüleme

Sena G. İ.
17 Aralık 2025 21:25
2 aylık olmak üzere ama ne zaman emzirsem bu sorun var. Emerken bazen nefes almayı unutuyor sanki. Sürekli de genzine kaçıyor öksürüyor. Bi süre nefes alamıyor sonra panikleyip ağlıyor hızlı hızlı nefes alıp vermeye başlıyor sonra normalleşiyor. Bunu hangi bölüme randevu alıp göstermeliyim yardımcı olur musunuz?
Z
Zşngz
17 Aralık 2025 21:28
Süt hizli geliyorsa eğer o yuzden zorlaniyordur benim sütüm hızlı gelirdi bebeğim öksürürdu ama sonradan alıştı hızına sizinde hızliysa süt akışı öncesinde sağım yapabilirsiniz bir de bebeğinizin pozisyonunu değiştirmeyi deneyin koltuk altınıza alıp deneyebilirsiniz

Sena G. İ.
17 Aralık 2025 21:36
Teşekkür ederim deneyeceğim
Ö
Özlem E.
17 Aralık 2025 22:39
Emzirme danışmanlarından destek alabilirsiniz bazı özel hastanelerde ücretsiz emzirme danışmanları destek veriyor 😊hiperlaktasyon sorunu olabilir benim ilk aklıma gelen
H
Hümeyra T.
17 Aralık 2025 23:56
İlk günden itibaren bebeğim emerken tıkanıyordu ama hiçbir zaman ciddi bir duruma dönüşmedi, morarma asla olmadı. Tıkanıklık sıklığı sütün tazyikli gelmesinden kaynaklanıyordu. Doktorum geriye yaslanarak emzirmem gerektiği söyledi, yerçekiminin aksine süt akışını yavaşlat ya da makas şeklinde memeyi tut akışı azalt dedi. Makası önermiyorlar ama bu gibi durumlarda yapılabilir diyordu. Bu gibi akışı azaltma şekillerini deneyim isterseniz, tabi sütünüzün akışının hızlı olmasından kaynaklanıyorsa. Bunun dışında tazyiği varsa bir çay kaşığı kadar önden sağım yapmamı söyledi. Ben bebeğimin tıkandığını söylediğimde doktorumun ilk sorusu morarma olup olmadığını sormuştu; morar yok dediğimde sorun yok demişti. Tedbir amaçlı morarma olduğu için bir muayene ettirmekte fayda vardır diye düşünüyorum, tabi karar sizin