Her Emmeden Sonra Gaz Çıkarılmalı mı

82 görüntüleme
Ş

Şule ..

6 Nisan 2026 07:11
Bebeğim 3. Ayına girecek uyku konusunda sorun yaşıyoruz. Emerken dalıyor bazen gaz çıkartmaya çalışırken uyanıyor. Reflü sorunu da var. Çıkarmadan uyutmaya devam etmek riskli mi
N

Necibe N. Ç.

6 Nisan 2026 08:00
Biz çıkarıp öyle yatırıyorduk çıkarmayınca da yarım saat sonra çığlık atarak uyanıyordu gaz yüzünden her bebek farklı olabilir bizimki böyleydi emerken uyuyordu uyandırıp gazını çıkarıyordum
Ş

Şule ..

6 Nisan 2026 08:53

Necibe Nur Çay

Biz çıkarıp öyle yatırıyorduk çıkarmayınca da yarım saat sonra çığlık atarak uyanıyordu gaz yüzünden her bebek farklı olabilir bizimki böyleydi emerken uyuyordu uyandırıp gazını çıkarıyordum

Dalamıyor sonra tekrar siz nasıl uyutuyordunuz
N

Necibe N. Ç.

6 Nisan 2026 08:55
Benim bebeğim kolikti ben o yüzden destekle uyuttum hep desteksiz uyutursanız ondan öyledir dalamaz geri reflü sorunu ola bebeklerin başını hafif yukarıda yatırıyorlar galiba
A

Aslınur H.

6 Nisan 2026 08:55
Evet mümkünse çıkarın uyuyorsa bile 15-20 dakka kucağınızda göğsü size gelecek şekilde dik tutun dört aylığız reflüden çok çekiyoruz zaten beslenemiyor biraz mama içse hemen kusuyor
N

Nazlıcan

6 Nisan 2026 09:36
Benim bebeğim de 2,5 aylık, emerek uyuyor genellikle ondan vazgeçirmeye çalışıyorum göğsüme dayayıp o kokuyu alırken ben de yürüyüp onun popişine vurup uyutmayı deniyorum henüz 2 gün oldu inşallah yapabilirim. Onun dışında sadece emerek uyuyor, gaz çıkartınca uyanıyor ve sonra dalmıyordu ben o yüzden gazını çıkartmak için omzuma koyuyorum ama çok çabalamıyorum. Bi 10-15 dakika sırtını ovalıyorum o hafifçe kendi çıkartırsa uyanmıyor, onun dışında da yüzüstü yatırıyorum. Benim bebeğim de kolik ve reflüsü var, eğimli yatakta bile yatırsam sırtüstü yatamıyor sürekli yüzüstü yatıyor. Bebeğiniz baş kontrolünü rahat sağlıyorsa onu deneyebilirsiniz belki. Doktorum da önerdi gazlı bebekler yüzüstü uyumayı daha çok sever diye.
Ş

Şule ..

6 Nisan 2026 12:35

Necibe Nur Çay

Benim bebeğim kolikti ben o yüzden destekle uyuttum hep desteksiz uyutursanız ondan öyledir dalamaz geri reflü sorunu ola bebeklerin başını hafif yukarıda yatırıyorlar galiba

Destek dediğiniz nedir
N

Necibe N. Ç.

6 Nisan 2026 12:37

Şule

Destek dediğiniz nedir

Beşikte sallayarak yani

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir