Her Doğum Farklıdır..her Bebek Gibi

80 görüntüleme
L

Lale K.

28 Haziran 2025 08:56
Benim çok şükür diyeceğim bir hamilelik ve doğum hikayem var.hamilelikde hergun 32.haftaya kadar işe gidip geldim metroyla 1saat gidiş 1saat dönüş.dogumdan sonra iznimi kullanmak için 32haftaya kadar dayandım.başlarda ayakda çok durunca başim dönüyordu.sonra sonra geçidi.insanlarda malefes hamile yaşli kimse kimseye yer vermiyor.cok şükür gecdi o günler.32haftadan sonra hergun yürüyüş ve plates topu üstünde zıplama hareketleri yapdim.38.haftadan sonra haftada 2defa kontrole gidiyordum.bebegim kanala hala girmemisdi.normal doğum istiyordum.40.hafta beklemeye karar verdim.doktor 40.haftada hala gelmezse sezeryana ala biliriz dedi.kizim 39+2de gelme kararı aldı.doktor bana sancı olursa,su gelirse evde biraz bekleye bilirsin ama kanama olursa üstünde pijaman varsa bile onunla gel hemen demişdi.oglen 14:00gibi nişan geldi.ben kanama mi nişan mi anlamadım.hrmen doktoru aradım.o günü unutmak,o yaşadığım korkuyu.ama bebeğim hareket ediyordu çok sukur.doktor hastaneye çağırdı.gitdigimde agrim filan yokdu 3cm acilmam olduğunu söyledi ve nst bağladılar .hastanaye girdiğimde saat 16:00di.evden uzakdi hastane bende eşime merak etme bebeğimiz iyi,muayine olur eve döneriz dedim ve metroyla gitdim:))taksi çok tutar doğuma giderken taksiyle gideriz demişdim:))).doktor yatis yapalım dedi hastaneye.2saat sonra acilmam 5cm olmuşdu.doktor suni sancı takalım dedi.7cm kadar adet ağrısı gibi ağrıhiss ediyordum.ve dayanilmauacak gibi değildi.doktor bu doğumu güzel hatırla bundan sonra ağrın artacak epidural yapalım dedi.isi uzmanına bırakmak istediğim için tamam dedim.hic ağrı hiss etmedim.19:50gibi 10cm acilmam vardı ve baş geliyordu.20:04de kızım kucagimdaydi çok şükür:))2tane dikisim oldu.ama hicbirsey hiss etmedim.sukur sebebim kızımın kucağımda sağlıklı olmasıydı.tabi epiduralin etkisi geçince ağrım oldu dikislerden dolayı.1hafta gibide ağrım oldu.tavsiyem bebek iyiyse doktorunuz acele etmek istese bile siz beklemesi için konuşa bilirsiniz.ben doktoruma fazla güvendim.malesef o bence kendince işini bitirip gitmek istedi.belki hızlı olmasaydı dikişlerin olmaya bilirdi.belkide farklı olurdu bilmiyorum.suan hiçbirinin önemi yok.bebegimin sağlığı benim sağlığından daha önemli benim için.ama ağrım olduğu için ilk 1hafta sütüm az geldi.mama takviyesi kullanmak zorunda kaldım.kendimi toparlayinca sütüm artdi

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir