Her Beslenme Sonrası Şiddetli Kusma

102 görüntüleme
C

Ceyda Ö.

25 Ocak 2026 17:34
10 gün önce başlayan bir kusma şikayetimiz var ara ara düzeliyordu fakat son 4-5 gündür kusmalar her beslenmeden sonra uykuya dalamama huzursuzluk ağlama ve kaka yaparken ıkınma ağlama mevcut sebebi ne olabilir kusmaları geçmiyor sadece anne sütü alıyor
image
A

Aslı

25 Ocak 2026 17:48
gazdan veya kaka yapamadığı için mideye baskı yapıp kusuyor olabilir yada reflüsü vardır biz de aynı süreçteyiz çok fazla kusuyor mümkün oldukça gazını çıkarın ve dik tutun ama ne yaparsanız yapın kusuyorlar bazen 🤷🏻♀️
C

Ceyda Ö.

25 Ocak 2026 17:51
Kan tahlillerinde virüs enfeksiyonu az miktardı dedi özel hastanede ki doktor menenjit testi ve yatış yapalım dedi ama ateşi yok fışkırır tarzda değil kusmaları devlet hastanesinde acile götürdüm fizyolojik reflü beslenmesine dikkat edin dedin ama geceleri çok huzursuz ve sürekli kusuyor başka doktora götürsem nasıl baş edebilirim siz neler yapıyorsunuz bu süreçte?
M

Mavi ..

25 Ocak 2026 17:59
Merhaba, kusması ekşi kokuyor mu? Midesini üşütüncede kusar. Bizde de aynı durum vardı geçer korkmayın. Gaz için damla var onu kullanın ve sırtına bol bol masaj yapın yukarıdan aşağıya. Kakasını kaç günde bir yapıyor ona dikkat edin bağırsakları doluysa kusma ondanda kaynaklı olur. Kaç aylık bilmiyorum ama su veriyor musunuz?
C

Ceyda Ö.

25 Ocak 2026 18:04

Mavi

Merhaba, kusması ekşi kokuyor mu? Midesini üşütüncede kusar. Bizde de aynı durum vardı geçer korkmayın. Gaz için damla var onu kullanın ve sırtına bol bol masaj yapın yukarıdan aşağıya. Kakasını kaç günde bir yapıyor ona dikkat edin bağırsakları doluysa kusma ondanda kaynaklı olur. Kaç aylık bilmiyorum ama su veriyor musunuz?

Kusmasında koku yok. Gaz için aguline kullanıyoruz. Kakasını her gün yapıyor kabız değil. Şuan 47 günlük özel hastanede iki ayrı doktor gördü ikiside yatış önerdi ama ateş vs belirti olmadığı için biz yatırmak istemedik devlet hastanesinde ki doktor da fizyolojik reflü genelde bebeklerde olur dedi gerçekten çok endişeliyim uyku düzensizliği arttı uykuya geçişi çok zor oluyor
M

Mavi ..

25 Ocak 2026 19:06

Ceyda Özelçi

Kusmasında koku yok. Gaz için aguline kullanıyoruz. Kakasını her gün yapıyor kabız değil. Şuan 47 günlük özel hastanede iki ayrı doktor gördü ikiside yatış önerdi ama ateş vs belirti olmadığı için biz yatırmak istemedik devlet hastanesinde ki doktor da fizyolojik reflü genelde bebeklerde olur dedi gerçekten çok endişeliyim uyku düzensizliği arttı uykuya geçişi çok zor oluyor

Korkmayın bizde öyleydik. Kaç doktor değiştirdik normal dediler. Bende hep diken üstündeydim. Kendı kendıne geçti beslemeden sonra belki yarım saat boyunca hep kucağımda dik tuttum sütünü sindirene kadar birkaç gün böyle devam ettim sonra birden kesildiğini gördüm. Belki fazlasını kusuyordur böyle düşünün. İçiniz rahat etmezse çocuk gastroenteroloji bölümüne göster.
M

Mavi ..

25 Ocak 2026 19:11
Uyku için sanırım herkeste aynı durum var. Uyumuyorlar bizide uyutmuyorlar.
C

Ceyda Ö.

25 Ocak 2026 22:06

Mavi

Korkmayın bizde öyleydik. Kaç doktor değiştirdik normal dediler. Bende hep diken üstündeydim. Kendı kendıne geçti beslemeden sonra belki yarım saat boyunca hep kucağımda dik tuttum sütünü sindirene kadar birkaç gün böyle devam ettim sonra birden kesildiğini gördüm. Belki fazlasını kusuyordur böyle düşünün. İçiniz rahat etmezse çocuk gastroenteroloji bölümüne göster.

@doktor menenjit testi yaptırın devlet hastanesinde deyince açıkçası çok korktum devlet hastanesinde ki doktor bunun gerekli olmadığını söyledi ama yinede bir kez söz konusu olması bile yetti şuan takip ediyorum umarım tüm çocuklar sağlıkla büyür 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir