Hepsi Unutuluyor Doğumdan Korkmayın♥️

59 görüntüleme
H

Hilal Y.

18 Ağustos 2025 18:19
Benim doğumuma ne on dakikada vajinal doğum ne de pozitif doğum hikayesi diyebilirim. Ama çekilen acıların hepsi unutuluyor.
37. Haftada bebeğim 32yle uyumluydu doktorum bu hafta doğum olmazsa sezeyana alacağını söyledi. Benim kız bunu duyunca dayanamadı sanırım gecesinde suyum geldi 😂 Hemen yatışım yapıldı 1 cm açıklığım vardı sadece suni sancı başlandı tam 22 saat aralıksız suni sancı verdiler. Doğumu tetiklesin diye belki 15 kere vajinal muayene yaptılar ki bence doğumdan da kötüsü bu muayeneler.
Aralarda beni sezeryana alın diye yalvardığım da oldu epidural yapın diye ağladığım da. Ikınacak gücüm kalmadı diye bile ağladım. Ama sona geldiğinizde Allah cidden o gücü size veriyor 3 4 ıkınmada çocuğum doğdu ve inanın başı çıktığı anda bütün acınız bitiyor.
Dikişlerim çok uzun sürdü 1 saat uğraştı ebe ama sağlıkla doğurduğum için o kadar mutluydum ki acısını duymadım bile 😂
Şu an bebeğim 10 aylık benim doğumun bütün arkadaşlarımın travması olarak kaldı ama ben yine olsa yine vajinal doğum isterim çünkü ağrı acı hepsi geçiyor kızlar.
Korkmayın nefes egzersizleri, sıcak duşlar -ben 5 kere falan girdim 😅 aşırı iyi geliyor.
Umarım herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır ♥️
S

Sümeyye S.

18 Ağustos 2025 19:23
Allah analı babalı büyütsün, sağlıkla büyüsün.
Ben bir şey sormak istiyorum sakıncası yoksa dikişlerinizle ilgili bir problem yaşadınız mı? Ne kadar sürede iyileşti? Nasıl durumda? Ben de vajinal doğum yaptım, epizyotomi (mediolateral) oldu, herhangi bir sorun olmadı. Hastanedeki kontrollerde bir hemşire yok gibi demişti hatta nedense mutlu olmuştum buna. Her neyse ben bebeğe bakarken kendime bakamadım dikişlerin açılmasına ramak kalmıştı, merhem kullandım vs. kapandı. Dışarıya iyileşti sanıyorum bebeğim 6 aylık kontrole gidemedim henüz gidince detaylıca öğrenirim nedir, ne değildir. Başka anneleri merak ediyorum sadece varsa onların yaraları nasıl iyileşti diye. Kendi annemin yara izi yok gibiymiş 30 sene geçmiş gerçi. 😅
H

Hilal Y.

18 Ağustos 2025 20:54
Teşekkür ederim amin 🙏🏻 siz de sağlıkla büyütün inşallah.
Epizyotomi bende de vardı onuncu gündeki kontrolde doktorum bana da yok gibi demişti ben de mutlu olmuştum😅. Hiç sorun yaşamadım 1 ay kadar acısı vardı sonra düzeldi dikişlerin düştüğünü bile fark etmedim. Sürekli batikonla pansuman yaptım ben kendim de hemşireyim çok dikkat etmiştim 😅 güzel baktıysanız bence iyileşmiştir öteki türlü kesin bi şekilde anlardınız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir