Hep Aynı Saatte Gaz Sancısı
116 görüntüleme
E
Ezgi E.
27 Temmuz 2025 15:46
Merhaba, bebeğim neredeyse 3 aylık olacak. 2,3 haftadır hep sabah 5te gaz sancısı çekmeye başlıypr. Sallayarak 6ya kadar oyalıyorum. Sonra uyanıyor. Ne yapabilirim acaba? Gece beslmesinden sonra (3-4 gibi) nasıl sabaha kadar uyuturum?

Yeter O. ..
27 Temmuz 2025 15:58
Gazını çıkarıyor musunuz gece beslerken
E
Ezgi E.
27 Temmuz 2025 16:00
Hayır. Uyku sırasında emiyor..
E
Ezgi E.
27 Temmuz 2025 16:01
Çünkü gazını çılartırken uykusu açılıyor.. Nasıl yapabilirim?

Yeter O. ..
27 Temmuz 2025 16:17
Benimde öyle ama mutlaka çıkartıp yatırıyorum yoksa gazdan dolayı huysuz ve bir süre sonra yine kalkıyor çıkarttın mutlaka
R
Rabia N. Ç. ..
27 Temmuz 2025 16:39
İyice doyduktan sonra memeden ayırın kucağınizda pışpışlayin tam uyudugundan emin olduktan sonra yavaşça gazını çıkarın gazını çıkardıktan sonra uyanırsa tekrar memeye alın iki çekip tekrar uykuya dalacaktir iki çekme ile de zaten gaz oluşmaz gazını çıkarmayan bebekler erken uyanır ve huzursuz olur

Ceren Ç.
29 Temmuz 2025 10:51
benimde bebeğim 3,5 aylık. doğdugundan beri bahsettiğiniz gibiydi hep gazını cıkarmaya calısırken uykusu açılıyor zaten tam uyuduğundada gazı çıkmıyor bende mecburen geceleri emzirdiğimde gazını cıkarmadan yatırıyorum. artık 3,5 aylık oldugu için ara sıra kendi gazını kendi cıkarıyor yani sabırlı olun zamanla azalacak. artık ağlamıyor pek ama bu seferde ayaklarını çekip duruyor gene kendini uyandırıyor. gaz damlası kullanıyor musunuz onlarda biraz iyi geliyor
E
Ezgi E.
29 Temmuz 2025 14:14
Gal damlası dediğiniz şeyin Probiyotik mi Probiyotik bigaia aldım, henüz denemedim. .. benim bebeğim de hep ayaklarının karnına doğru çekiyor. Gazını çıkartırken bazen kakasını da yapıyor O zaman hepten uykusu açılıyor.

Ceren Ç.
29 Temmuz 2025 21:43
yok probiyotik değil, yani ben bilmiyorum probiyotikler gaza iyi geliyor mu kullanmadım. benim dediğim gaz için damla gazı kolay çıksın diye gaz sancıları olmasın diye sanırım. yüzde yüz tabiki geçirmiyor ama iyi geliyor doktorunuza sorun. ben metsil isimli olanı kullanıyorum. ayaklarını karnına çektiğinde sizde ayaklarını itip destekleyin gözü açıksa o da iyi gelir. eğer gözü kapalıysa tutmaya çalışınki çok hareket edip kendini uyandırmasın. yani benim tecrübelerim bu şekilde inşallah en kısa zamanda bebeklerimiz kurtulur bu gaz illetinden🤷🏻♀️
A
Ayşe V. ..
30 Temmuz 2025 20:36
Probiyotik ve gaz damlasi daha etkili oluyor diye biliyorum ama o saatlerde benimki de hep uyanıyor bu normal sanırım ben besleyince gazını vs çıkarmıyorum gece bir de gaz damlasi bu güne kadar kullanmadiysaniz kullanmayın derim bebeği biraz sancılandırıyor
A
Ayşe V. ..
30 Temmuz 2025 20:38
Bir de 2 3 haftadır varsa emen bir bebek olduğu için birşey de rahatsız ediyor olabilir kimyon çayı tüketirseniz de faydası olur bebeğe